Доста и 1:0

32

Црвена звезда сутра против чачанског Борца игра претпоследњу утакмицу у 2007. години. Очекују се, наравно, сигурни бодови. Дилема до почетка меча остаће стартних 11. Од доласка на клупу најтрофејнијег српског клуба, Александар Јанковић форсирао је систем ротације.

– Систем ротације нисам ја измислио – објаснио је новинарима наш тренер. – То је нормална појава у фудбалу кад имаш велики број мечева. Играчи су лимитирани физички и фудбалски, просто морам да их ротирам. Уосталом Болтон нас је баш кроз тај систем ротације победио, а онда забележио и победу у Премијер лиги – каже Јанковић.

Звезда ипак нема довољан број квалитетних играча да би приликом ротације успевала да оствари и резултат?
– Зато и ротирам неколико играча. Имамо то што имамо и једини циљ до краја јесени су нам бодови. Не занима ме игра и лепршавост, само победе – јасан је Јанковић – Против Борца желим 1:0 и три бода, па таман имали и само једну прилику. Ова јесен је била готово одвратна за Звезду. Пуна стреса. Левадија, Ренџерс, Бајерн, силне промене тренера, сада хапшења… Зато не очекујем од играча да умиру у лепоти. Тражим само победе. Борац је следећи на тој листи. Они су добра екипа. Знају одлично да се бране и сигуран сам да ће само то радити на Маракани. Ипак, наше је да их „пробијемо“ – закључио је Јанковић.

Претходни текстГолман светског ранга
Следећи текстЧеси бољи у Пиониру