Кошаркашице за титулу

69

Кошаркашице Црвене звезде брзо су осетиле ефекте промене у играчком кадру. У 7. колу Јадранске лиге црвено-беле су у „Шумицама“ са 84:56 преслишале Медвешчак, а нова појачања Ива Роглић и Бранкица Хаџовић дале су свој пун допринос.


 
– Потписала сам уговор са једном шпанском екипом, али сам због проблем са визом на Иберијско полустрво отпутовала тек почетком новембра – почиње причу о доласку у Звезду Бранкица Хаџовић – Испоставило се да је реч о саставу слабијег квалитета који је тек ушао у лигу. Тренер ми је одмах рекао да нећу играти на првих неколико утакмица, па сам се ја спаковала и вратила. Покушала сам у Турској да пронађем ангажман, међутим и ту се испоставило да је клуб у благом расулу. Стигао је позив Црвене звезде и нисам се пуно двоумила да га прихватим.

О првј утакмици против Медвешчака каже:
– Екипа је још нова тек се уигравамо, праве партије тек предстоје. У овом периоду играмо углавном против слабијих ривала и те утакмице користимо да се уиграмо. Зато и недељни меч није право мерило снага. Наш циљ се зна  Фајнл-фор Јадранске лиге и титула у првенству Србије.

Нови бек црвено-белих додаје да слабији старт не ремети високе амбиције клуба:
– Прошле године са ЦСКА смо изгубиле првих седам, осам утакмица, али смо на крају узели три трофеја. Све се може надокнадити само је потребно достићи добру форму у право време. У Звезди имамо одличан састав, мало је на почеку било проблема са повредама. Ту је и одличан стручни штаб на челу са Драгомиром Буквићем. Значи, постоје сви услови да се испуне поменути планови.

Ни играње на два фронта неће бити проблем за наше кошаркашице сматра Хаџовић:
– Као што сам рекла са ЦСКА сам прошле сезоне подједнако успешно играла у три такмичења! Реално, јаче утакмице имамо у Јадранској лиги, док у домаћем шампионату изузев Хемофарма немамо правог ривала. Због тога и не бринем много када кажем да идемо на титулу у Србији.

Претходни текстДобра одбрана за успех
Следећи текстПовратак са Светског купа