Изречена казна

49

Фудбалери Црвене звезде поново нису блистали у шампионату Србије, али пише се и памти победа. Уосталом, уметнички утисак није ни могао да буде остављен с обзиром на квалитет терена на Врачару где је црвено-беле угостила Бежанија.
– Циљ ове утакмице био је да победимо и упишемо три бода, а не да играмо лепршаво и за публику. Терен је ужасан, моји играчи су уморни и заиста сам желео најкраћи и најлакши, ако се тако може рећи, пут до три бода. До тога смо и дошли и нема ту шта више да се филозофира. Следи нам утакмица са Борцем и надам се истом исходу. Играчи су изузетно уморни од ритма среда – субота и једини циљ сезоне је да се освоје сви бодови до краја – каже тренер Саша Јанковић.
Против Борца се игра већ у среду, а Звезда ће бити јача за Ненада Милијаша, док би одређену минутажу могао да добије и Ибрахим Гај, који се опоравио од повреде.
Тренер Јанковић не крије ни да целокупна ситуација у јавности и у руководству клуба утиче на играче.
– Немогуће је изоловати играче у потпуности од свих дешавања. Притисак је велики и на њима се примећује. Због тога свака победа је важнија, јер ових дана се много њих наврзло на Звезду. Сви са нама испирају уста и зато желим да на терену покажемо снагу и величину – каже Јанковић.

Дисциплински органи Удружења клубова Меридијан Супер лиге одредили су казну Црвеној звезди за догађаје на трибинама нашег стадиона током меча против Хајдука из Куле. Наш клуб мораће да плати новчану казну у износу од 500.000 динара и три утакмице као домаћин игра без публике на „Маракани“. То практично значи да ће и 132. вечити дерби, пролећни дуел против Партизана, бити одигран без присуства публике. Поред тога, навијачи на основу ове одлуке неће моћи да присуствују сутрашњем мечу против Борца односно на пролеће, кад у госте буде долазио ОФК Београд.
Црвена звезда има право жалбе на ову одлуку у року од осам дана.

Мисдонгард Бетолингар, репрезентативац Чада, постигао је првенац у Црвеној звезди у недељном мечу против Бежаније. Гол вредан три бода обрадовао је многе, понајвише тамнопутог нападача.
– Много ми значи сваки аплауз навијача, свака подршка саиграча с обзиром да још пролазим адаптацију у Србији – рекао је Бетолингар. – Најважније било је да се изборим са климом. Никад у животу нисам доживео овако хладно време. А фудбалске ствари ће доћи сигурно, у то сам убеђен.

Повреда трбушног зида, коју је Иван Ранђеловић задобио против Бежаније, вероватно није озбиљније природе. Подсетимо, Ранђеловић се повредио после једне интервенције пред крај првог полувремена, и није бранио у другом полувремену. Уместо њега, између статива у других 45 минута меча стајао је Зоран Бановић. Ранђеловић је данас отишао на снимање, а према очекивањима стручног штаба црвено-белих, по среди је само лакше истегнуће. За сада није познато да ли ће први голман шампион бити приморан да паузира, али су прогнозе оптимистичне.
„Он је ту повреду већ доживео против Либереца. Сада је мало обновио, па
нисмо хтели ништа да ризикујемо и зато је измењен у полувремену. Не излажемо никога беспотребном ризику, уосталом, имамо пуно поверење у све наше голмане“, изјавио је тренер голмана Црвене звезде Срђан Максимовић.

Претходни текстОдлучан сам да помогнем
Следећи текстТомба звездаш