Добра одбрана за успех

85

Победи се у зубе не гледа, каже после тријумфа над ОРК Нишем (27:25) рукометаш Црвене звезде Жарко Пејовић у 12. колу домаће Суперлиге. Пејовић је са осам голова био најефикаснији и најбољи играч црвено-белих на Чаиру.

– Почели смо у грчу, али је на крају све дошло на своје место. Да смо мало боље играли у одбрани сигурно би све било лакш. Ипак, победи се у зубе не гледа. А што се тиче мојих осам голова, све је то продукт добре игре мојих саиграча. На овој утакмици сам искочио ја, следећи пут ће бити неки други појединац. Битно је само да Звезда побеђује – објашњава Пејовић.

У Нишу победа је остварена без помоћи Ненада Перуничића који је читав меч преседео на клупи и уз тренера Ненада Краљевског својим саветима значајно помогао саиграчима.
– Оба Ненада су заслужна за овај тријумфа. Перуничић је велики ауторитет, легедарно име. Он својим саветима чини да ми млађи будемо још бољи играчи, али и људи – указује Пејовић.

За рукометаше Звезде нема пуно одмора, пошто већ у среду у 13. колу дочекујеу Младост Челик. Потом за викенд предстоји „вечити дерби“.
– Младост је прва на реду! Прво да решимо тај меч, па ћемо о Партизану. Реч је о екипи из доњег дела табеле, што значи да победа не би требало да долази у питање. Мислим да ћемо много боље одрадити посао него у Нишу и тако направити сјајну уверитру за дуел са црно-белима. Сваки „вечити дерби“ је друга прича. Ући ћемо 100 одсто мотивисани, тражи ћемо шансе за победу у својој игри, нећемо чекати лош дан противника и мислим да уз добру одбрану успех и на тој утакмици неће да изостане – поручује Пејовић.

Претходни текстТомба звездаш
Следећи текстКошаркашице за титулу