Чврста и жилава екипа

32

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 18 часова у дворани Пионир играју утакмицу шестог кола УЛЕБ купа против првака Чешке Нимбурка. У првом делу, у Чешкој, „Црвено-бели“ су славили после продужетка са 94:87, а евентуалним тријумфом у сутрашњем дуелу, стигли би на корак од пласмана у другу фазу такмичења у УЛЕБ купу. Утакмицу ће директно преносити РТС, као и радио Спорт ФМ.

„Играмо против веома добре екипе, која бележи значајне резултате и у домаћем шампионату и у УЛЕБ купу. То је скуп искусних играча у коме се истичу тројица Американаца, Словак Ранчик и неколицина чешких репрезентативаца. Јако су неугодни, а најјаче оружје им је прецизан шут за три поена. На утакмицама против Динама и Фортитуда показали су да су чврста и жилава екипа, па због тога не смемо опуштено да уђемо у дуел“, рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Црвена звезда после првог дела такмичења по групама дели прво место у групи Ф са московским Динамом са по 4 победе и 1 поразом, док је чешки шампион четврти са тријумфима против Панелиниоса и Остендеа. У осталим мечевима групе Ф, од 20.30 играју Остенде – Панелиниос и Фортитудо – Динамо.

Нимбурк држи прво место у чешком шампионату са 14 победа из 15 мечева. Прошлог викенда, Нимбурк је декласирао последњепласирани тим Усти над Лабем са 94:50 у дуелу у коме је Радослав Ранчик убацио 28 поена.  

Улазнице за овај дуел продаваће се у продавници Ред Стар Сторе у Краља Милана, као и на благајни хале Пионир од 12 часова до почетка меча. Цена карте је 200 динара.

Претходни текстСудија савезник Задра
Следећи текстОдлучан сам да помогнем