Бодови су најважнији

63

Наши фудбалери су освојили нове, веома важне бодове у трци за одбрану шампионске титуле, пошто су данас у последњој утакмици 15. кола Меридијан Суперлиге на Врачару савладали Бежанију са 1:0. Гол одлуке постигао је репрезентативац Чада Бетолингар у 21. минуту, кад је после одличног центаршута Коромана показао велику сналажљивост пред голом домаћина и лопту која се одбила од стативе пласирао у мрежу.

Пре и после тренутка одлуке црвено-бели су били бољи и стрворили су неколико прилика пред голом Бежаније. У првом полувремену шут је, у 9. минуту, са раздаљине од око 30 метара опробао капитен Миловановић, али је голман Бежаније Павловић успео да одбрани своју мрежу. Само седам минута касније Бетолингар је имао идеалну прилику: Миловановић је центрирао, а наш центарфор се нашао сам пред Павловићем. Лопту је захватио главом, али имао је несрећу да она заврши поред стативе. Ипак, у 21. минуту популарни „Бетон“ искупио се већ описаним поготком, иначе првим у дресу Црвене звезде.

Звезда је током читавог меча знала шта хоће, али није ни Бежанија била без шанси за гол. Најбољу су у 39. минуту пропустили да реализују Ранђеловић и Вукајловић, који су у жељи да савладају нашег Ранђеловића и повредили Звездину „јединицу“. Због тога је у полувремену Шмуци остао у свлачионици, а између статива заменио га је Бановић.

У другом полувремену наши фудбалери ни  уједном тренутку нису дозволили Бежанији да им угрози вођство, а на другој страни могли су да постигну бар још два гола. Нажалост, Кастиљо се у 53. минуту није снашао, а после одличног шута Броновицког лопта је прохујала поред стативе.

На крају, бодови су најважнији. Звезда на нову победу јуриша у среду, кад на „Маракану“ долази Борац из Чачка.

Бежанија – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стрелац: Бетолингар у 21. минуту.

Стадион на Врачару. Гледалаца: 1.000. Судија: Спасић (Сурдулица). Жути
картони: Баранин, Лазић, Пајовић, Васиљевић (Бежанија), Короман, Бурзановић,
Лукаш, Бетолингар (Ц. звезда).

БЕЖАНИЈА: Павловић, Илић, Баранин, Васиљевић, Продановић, Ђаловић, Лазић,
Ранђеловић, Михајловић, Вукајловић (од 60. Бараћ).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић (од 46. Бановић), Баста, Броновицки, Кастиљо,
Бајалица, Туторић (од 86. В. Ђорђевић), Короман, Миловановић (од 71.
Трајковић), Бетолингар, Броновицки, Лукаш.

Претходни текстСтатистика са Бежанијом
Следећи текстРаскинута сарадња са Драганом Вуковић