Саопштење УО и НО ФК Црвена звезда

41

Поводом актуелних збивања, Управни и Надзорни одбор ФК Црвена звезда одржали су ванредан заједнички састанак на којем су донети следећи закључци:

1. ФК Црвена звезда са великим жаљењем констатује да је на последњој првенственој утакмици са Хајдуком из Куле дошло до нереда на северној трибини, којом приликом је теже повреде задобио припадник Жандармерије. Клуб се одлучно ограђује од индивидуалних поступака појединих учесника овог инцидента.

2. ФК Црвена звезда пружа пуну подршку и стоји иза поступака тројице запоследних радника нашег клуба, који су позвани на информативни разговор у МУП. Клуб сматра да су Генерални сектретар, Директор стадиона и Комесар за безбедност предузели све мере које им позитивна законска решења омогућавају, како до инцидента не би дошло. ФК Црвена звезда очекује да ће у наскорије време бити завршени информативни разговори са свом тројицом запослених радника Клуба, како би се вратили несметаном обављању својих свакодневних дужности.

3. ФК Црвена звезда предлаже свим надлежним органима, укључујући Министарство унутрашњих послова, Министарство за спорт, ФСС, Заједницу Прволигаша, органе правосуђа, органе државне управе и друге друштвене институције да се што пре покрене иницијатива за креирање националне
стратегије за решавање постојећих проблема и истицање правих вредности спорта.

4. ФК Црвена звезда одлучно демантује сваку умешаност у противзаконите послове и апелује на представнике медија да прецизно и одговорно извештавају о тренутној ситуацији, како не би долазило до стварања погрешне слике у јавности. Клуб са своје стране, ставља на располагање државним органима сву документацију, како би се утврдило тачно чињенично стање, као што је чинио и до сада.

5. ФК Црвена звезда апелује на све навијаче да на спортски и фер начин настави да бодре Клуб и у наредним мечевима. Уједно се захваљујемо и навијачима и представницима МУП-а и других државних органа на одличној атмосфери и организацији на међународној утакмици са Болтоном.

УО ФК Црвена звезда
НО ФК Црвена звезда

Претходни текстСамо нас победа занима
Следећи текстПораз од Задра