Пораз од Задра

68

Од готовог – версија! У уводном мечу 13. кола НЛБ лиге кошаркаши Црвене звезде поражени су у „Пиониру“ од Задра – 86:84. Изузетно слабом игром у другом полувремену црвено-бели су дозволили гостима из Хрватске да направе преокрет и забележе вредну победу у дербију ове рунде.

Изабраници Стевана Караџића имали су десет поена предности на крају прве две четвртине – 41:31. Међутим, у наставку Звезда је примила чак 55 поена и тако омогућила пуленим Аце Петровића да самостално преузму друго место на табели регионалног такмичења. Американац Кори Бруер био је неређива енигма за наше кошаркаше, а добре сараднике имао је у још двојици земљака Џонсону и Сталворту. Код Звезде Мирко Ковач је одиграо једну од најбољих утакмица ове сезоне са 17 поена, а запажени су били и Кук и Шљиванчанин.

Задар је контролу над утакмицом преузео у четвртој четвртини, а највећу предност имали су у последњих два минута – 82:78 и 84:80. Покушали су црвено-бели да консолидију своје редове, али у два наврата и судијиска тројка Колар-Јованић-Војиновић је донела неколико сумњивих одлука, па је Тадија Драгићевић уз звук сирене овога пута са готово читавог терена није ни добацио до коша.

Хрвати су тако забележили прву победу у клупској историји у „Пиониру“ над Звездом, јер су претходно црвено-беле у Београду савладали пре таћно 32 године, када ова хала није ни постојала. Уједно прекинут је низ од 25 победа код куће Звезде против Задрана.

Уочи меча, младом плејмејкеру Црвене звезде уручена је награда “Лавље срце” као најборбенијем црвено-белом кошаркашу у протеклом месецу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА– ЗАДАР 84:86
(24:13, 17:18, 22:31, 21:24)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Громико, Кук 14, Шљиванчанин 10, Драгићевић 10, Ковач 17, Мишановић 20, Раичевић 4, Кикановић 2, Марковић 6, Тица 1. Бакић, Цветковић.

ЗАДАР: Бруер 27, Лалић 8, Штимац 8, Сталворт 15, Џонсон 19, Бараћ 5, Мацура 2, Гечевски 2, Простран, Парчинковић.

Дворана: “Пионир”. Гледалаца: 1.500. Судије: Колар, Војиновић (Србија), Јованић (БиХ).

Претходни текстСаопштење УО и НО ФК Црвена звезда
Следећи текстОдбојкашице не знају за пораз