Ударац у енглески зид

84

Фудбалери и стручни штаба Црвене звезде били су видно разочарани елиминацијом из Лиге УЕФА. Црвено-беле је дотукло што су против Болтона срушили лепу традицију – непобедивости против енглеских екипа у Београду. Тренер Александар Јанковић је после меча изјавио да је његова екипа „ударила у британски зид“!
 
– Имали су играчи неоспорну жељу да добију утакмицу и на томе им честитам. То залагање и хтење било је очигледно у првом полувремену и штета је што нисмо награђени головима из шанси које смо створили. Честитам Болтону на одличној тактичкој зрелости. Утакмице у Европи показују нам где јесмо. Мислим да су гости у другом полувремену стајали готово савршено на трену. Примљни гол у финишу првог дела је био велики ударац за морал и психу, покушали смо да се вратимо, али смо ударили у енглески зид – покушао је да објасни Јанковић.
Тренер Звезде је додао да у свлачионици није било превише приче јер „постоје утакмице које када изгубите не можете пуно да жалите“.

Са Јанковићем се сложила и већина првотимаца Звезде, која сматра да је срећа поново окренула леђа нашем клубу.
– Они су искористили своје шансе, ми нисмо. Ипак је реч о екипи са добрим појединцима за коју сам сигуран да није играла без мотива, како су овде неки причали. Терен је такође лош и не одговара екипи која стално напада, а нема резултат – из свог угла прокоментарисао је Огњен Короман.

Ненад Милијаш је рекaо да елиминација из Европе не значи да су фудбалери Црвене звезде деморалисани.
– Није све изгубљено још смо у трци у и Купу и у првенству. Циљ нам је опет друпла круна и окрећемо се том изазову. Не предајемо се, иако смо сигурно разочарани како нам се сезона у Европи завршила – каже Милијаш.

Са друге стране Гери Мегсон је био задовољан проласком.
– Било је тешко, знали смо да морамо да остваримо победу. Играли смо против солидног тима. Терен је диктирао начин игре. Задовољан сам јер је екипа одговорила изазову. Моја екипа је одиграла онако како сам ја захтевао и то ме радује – рекао је тренер Болтона.

Претходни текстКрај такмичења у Купу УЕФА
Следећи текстИвана Исаиловић, најбоља у новембру