Максималан учинак

48

Одбојкаши Црвене звезде савладали су ВГСК максималним резултатом, у првом мечу 10. кола Винер Штедише Лиге. Овај сусрет, који је одигран у СЦ Шумице трајао је 67 минута, а судиле су Београђанке, Зорица Бјелић и Зорица Лазић.

У првом сету, после уводног вођства гостију (0:2), Звезда је већ до првог тајм-аута стигла до минималне предности (8:7). Средином овог периода игре, сјајном серијом сервиса Томислава Докића, црвено-бели су стекли убедљиву предност (16:8), што је била довољна залиха за завршницу.

Истина, упорни гости су још једном запретили на 23:19, али је Зиндовић разрешио све дилеме. У првом периоду, Докић је уписао чак 12 поена, уз 2 ас сервиса.

Већ на старту другог сета, Звезда је стекла убедљиву предност (6:0), али су одбојкаши ВГСК успели да приђу на само поен заостатка (8:7). Ипак, у наставку, захваљујући много бољем сервису, домаћин је опет дошао до опипљиве предности (17:12). Пулени Жељка Булатовића су до краја појачали блок и оставили госте на 16 поена.

Није се домаћин опуштао у трећем сету, па је после 7:0 било јасно да ће Звезда уписати максималан тријумф. На другом техничком тајм-ауту убедљивих 16:8 и до краја рутинска завршница црвено-белих, који су овом победом остали на другој позицији Винер Штедише Суперлиге.

Црвена звезда – ВГСК 3:0
(25:20, 25:16, 25:16)

Претходни текстСениори одмарају – јуниори се такмиче
Следећи текстНа врху света пре 16 година