Дуел велике важности

56

Кошаркаши Црвене звезде у суботу од 17 часова у дворани Пионир дочекују екипу Задра, са којом у овом тренутку дели другу позицију на табели НЛБ лиге са скором 9 победа и 3 пораза. Утакмицу ће директно преносити телевизија „Фокс“, као и радио Спорт ФМ.

„Очекује нас изузетно тежак меч. Задар је екипа са квалитетним странцима и одличним домаћим играчима. Веома добро су почели ову сезону и пружају сјајне партије у континуитету. Ми смо у убитачном ритму уторак-субота и због тога је важно да се што боље опоравимо и припремимо за дуел са Задранима. После краће паузе у тим ће се вратити највероватније и Борис Бакић, који се још није потпуно опоравио од повреде“, рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић на прес конференцији која је одржана у салону Ауто Чачка у Новом Београду.

Пре почетка дуела управо ће Бакић добити награду од Сање Папић, заштитног лица Златибо2р воде, као најборбенији играч Црвене звезде у месецу новембру. Он је освојио највише индексних поена у конкуренцији за „Златибо2р вода Лавље срце“.

„Екипа Задра игра веома добро ове сезоне. За нас је дуел од велике важности, јер желимо да се победом учврстимо на врху табеле. Очекујем да ће имати и подршку са трибина, због веома добрих резултата које бележимо ове сезоне“, истакао је капитен Тадија Драгићевић, који је на конференцији добио од директора маркетинга Ауто Чачка Александра Јоксића кључеве од најновије Шкоде Октавије.

Сутрашњи дуел биће 96. међусобни Звезде и Задра. У досадашњим дуелима црвено-бели су успешнији са 52-43 уз кош разлику 8007:7947. Два ривала имају дуг историјат међусобних дуела. Први пут су се састали у првој сезони старе Југославије 1946. године и Звезда је славила са 41:9. То је утакмица на којој су црвено-бели примили најмањи број поена у историји клуба. У регионалном такмичењу одиграно је 11 дуела у четири сезоне. Скор је 6-5 за Задар. Звезда је све мечеве у Београду решила у своју корист, а Задар у Задру, као и један меч на фајнал-фору у Љубљани. У прошлој сезони Задар је победио у Јазинама 86:83, док је Звезда била боља у Пиониру 108:90.

”Морамо да уђемо веома мотивисани и максимално ангажовани у тај меч. Потрудићемо се да тријумфом против Задра, али и у наредним мечевима учврстимо висок пласман на табели”, каже Млађен Шљиванчанин.

Улазнице за овај дуел продаваће се на благајни хале “Пионир” од 12 часова до почетка утакмице по цени од 150 динара трибине и 250 динара партер.

„Наша жеља је да у мечевима који следе прикажемо што бољу игру и тако бележимо победе. Задар је добра екипа и долази у серији тешких противника. Очекујем да ћемо уз велику борбеност доћи до вредних бодова“, истиче Мирко Ковач.

Претходни текстСаопштење ФК Црвена звезда
Следећи текстЗимски камп