Пријатељи из Лознице

93

Љубитељи рукомета у Лозници имали су прилику у среду да уживају у бравурама тренутног лидера шампионата и актуелног првака Србије – Црвене звезде. Црвено-бели су у посети дошли како би увеличали прославу 50 година локалног рукометног клуба у склопу које су одиграли пријатељски меч са Слогом из Добоја. Резултат је наравно био у другом плану…

– Било је заиста лепо посетити Лозницу, одиграли смо меч, а потом је уследила заједничка вечера и дружење са рукометним пријатељима – рапортира директор Звезде Илија Јовић – Био је то заиста леп догађај на којима чешће морамо да учествујемо. Ми смо тренутно највећи рукометни клуб у земљи и тако морамо да се понашамо. Зато се и трудимо да организујемо сличен акције као што су посете Мокрину, Косовоској Митровици. Нису битни само резултати, треба чинити и неке друштвено корисне ствари. Што се тиче саме утакмице, ансу су добили момци који су ове године у другомплану, као и младићи из омладинског погона попут Ненадића, Зеленовића и Глишића. Трудимо се да применимо исти принцип који је Звезду красио из 1980. и 1990. када су стасавили Игор Бутулија, Ненад Перуничић, Драган Шкрбић… односно да полако пуржамо прилику талентима да се афирмишу под нашим окриљем.

Звезда је преузела вођство на табели, ко је по Јовићу до краја првенства не би смело да дође у питање:
 – Мислим да не би смело да буде дилеме око освајача титуле и Купа. Треба рећи јасно, да се не заваравамо, идемо на освајање дупке круне, поготову што сада имамо и Ненада Перуничића. Ми већ сада гледамо даље од тога, желимо додатно да појачамо своје редове како би наредне сезоне играли битну улогу у Лиги шампиона. Наша је жеља да будемо лидери у нашој земљи као што је то Сарајево у Босни и Загреб у Хрватској који не испуштају титуле и редовне се боре са најјачим екипама Старог континента. За то нам је потребан много већи буџети, још боља организација. Много смо добили доласком Ненада Перуничића, а посебна прича је афирмисање младог стучуњака као што је Ненад Краљевски, односно изданке наше школе рукомета чији је задатак ће бити задатак да у годинама које долазе замене садашње асове. Понављам за то су нам потребна већа средства и сигуран сам да ће СД Црвене звезда препознати наш пројекат и још вше нас финансијски помоћи, док се надамо да ће и долазак Топлице Спасојевића на чело фудбалског клуба донети нам бољитак, јер је познато колико на пример ФК Барселона помаже рукометаше и сматрамо да је то модел који би требало да применимо код нас.

Челници рукометног клуба ових дана налазе се у великој гужви због организације традиционалног новогодишњег турнира.
– Новогодишњи турнир почели смо на моју идеју да организујемо пре три, четири године. То је велики међународни турнир за млађе категорије који ће ове године имати преко 1.600 учесник. Већ сада имамо пријаве 80 екипа. Прошлогодишње такмичење је највеће које је икада организовано у београду. Мени је посебно пуно срце што је то Звездин турнир, који омогућује афирмација клуб у најбољем светлу. Успели смо да уђемо и у календар ЕХФ. Уз нас у том темрину у свету је само још један турнир у шевдском Лунду, који има традицију дугу 40 година традицију. Већ имамо пријаве репрезентације Беча, Нигерије надамо се да ће доћи и селекција Загреба. Жеља нам је да ми будемо ти који иницирају дешавања у овом делу региона и Европе. Све то захтева озбиљан рад, али ми уживамамо у томе да се боримо да донесемо просперитет деци, Звезди, Србији и Београд. Није све само у финансијама, неке ствари се раде да без повратних ефекта зараде – закључио је Јовић.

Претходни текстКонференција у Будимпешти
Следећи текстСаопштење ФК Црвена звезда