Победа читаве екипе

28

Видно задовољни кошаркаши Црвене звезде вратили су се са успешног гостовања у Остендеу. Тројком Тадије Драгићевића уз звук сирене наши црвено-бели су забележили победу (73:72) која им широм отвара врата пласмана у други круг из Групе Ф УЛЕБ купа, а уз то су додатно подгили морал после слабог издања против Хелиоса у НЛБ лиги.

– Било је невероватно, остало је неколико секунди до краја и знао сам да морам да идем на последњи шут. Осетио сам да ћу да погодим, јер ми ништа није ишло током утакмице, а и хтео сам да се искупим! На срећу, добру позицију су ми изградили Кук и Кикановић, па чим сам примио лопту опалио сам, пракитчно у скоку, а лопта је ушла без коске – препричава победнички кош капитен Звезде.

Скроман, као и обично, Тадија даље хвали своје саиграче:
 – Ово је велика победа читаве екипе. Свако је одрадио свој део посла и тако смо дошли до бодова у Белгији. Не треба заборавити да је Кук убацио кључна слободна бацања, а Ковач тројку која нам је омогућила да се приближимо противнику. Тријумф нам много значи после дебакла у Домжалама, јер смо опет на правом колосеку. Идемо даље, очекују нас три меча код куће са веома јаким екипама Задра, Нимбурка и Хемофарма.



Тренер Стеван Караџић такође је био задовољан игром тима.
– Имали смо решење за зону противника током првог дела, све док Стивен Марковић није направио глупост, па је искључен. То је променило читав ток утакмице, а противник се вратио у живот и повео. Касније нам се повредио и Кук, али јеипка одиграо до краја и ми смо уз доста среће победили – закључио је Караџић

Претходни текстБитнији опстанак у Премијер лиги
Следећи текстГолови који су обележили каријеру