Битнији опстанак у Премијер лиги

30

Проблеми Болтона уочи меча са Црвеном звездом, настављени су и у Београду. Након што на пут нису кренула двојица незаменљивих првотимаца, искусни Француз Николас Анелка и Шпанац Иван Кампо, „тротери“ су се на једином тренингу пред данашњу утакмицу 4. кола Групе Ф Лиге УЕФА – побили.
На помоћном терену стадиона „Маракана“ сукобили су се дефанзивац Абдулај Меите и ветеран Гери Спид, који је уједно и члан стручног штаб! Менаџер Болтона Гери Мегсон је поделио своје пулене у две екипе, да би после једног оштрог старта Спида дошло до опште гужве у којој је Велшанин шутнуо Меита.


 
Робусни репрезентативац Обале Слоноваче одмах је реаговао и песницом ударио бившег капитена Велса! Саиграчи су брзо реаговали, па је тренинг на кратко прекинут. Мегсон је ситуацију смирио разговором са Меитеом, након чега су Енглези нормално наставили са радом.
Претходно Болтон је одржао конференцију за штампу на којој је њихов тренер потврдио да је за „тротере“ много битније да опстану у Премијер лиги, него да остваре запаженији резултат у Европи. Због тога су и код куће остављени Анелка и Кампо.

– Лоше смо почели у домаћем првенству што диктира наше игре у Купу УЕФА. Волели би смо да прођемо такмичење у групама, али је за нас битније да се изборимо за опстанак. Анелку нисам водио ни у Минхен на меч са Бајерном, зато и не треба да вас чуди што није стигао и у Београд – обратио се српским новинарима Мегсон.

Када су у питању очекивања на „Маракани“, проверени стручњак је рекао:
– Исто желим на свакој утакмици, а то је максимална борба и залагање. Имамо добру.
Шеф стручног штаба енглеског премијерлигаша каже да га не брине инцидент који се одиграо на мечу Црвена звезда – Хајдук Кула. Уверен је да никаквих проблема неће бити. Што се тиче терена, Мегсон је рекао да је исти за оба ривала.

– То је проблем за све нас, не видим ту никакву намеру да нас Звезда оштети – додао је тренер гостију.
На конференцији је присуствовао и дефанзивац Ники Хант који је причао о својим искуствима у Купу УЕФА.
– Пре две сезоне испали смо од Олимпика из Марсеја, зато нам је ово прилика да направимо корак даље у Европи – поручио је Хант који је тврди да је атмосфера у екипи одлична упркос слабијим резултатима у односу на прошли шампионат.

Претходни текстСукоб на тренингу Болтона
Следећи текстПобеда читаве екипе