Бити или не бити

35

Последњу шансу да презиме у Европи, наши фудбалери имају сутра, у окршају против енглеског Болтона. До пласмана у следећу рунду, поред победе над Енглезима, потребно је успешно проћи и кроз Брагу, у последњем колу.

Тренер Саша Јанковић и његови изабраници не желе да шире лажан оптимизам, мада се Болтона нико на Маракани не плаши. Највећи страх је од Црвене звезде.
– Мислим да смо много пута доказали ове сезоне да смо сами себи највећи проблем. Сигуран сам да ће тако бити и против Болтона. Свака њима част, али ако Звезда буде на нивоу, Енглези се неће много питати. Битно је да им на време дамо гол како бисмо додатно помогли њихов опуштен прилаз такмичењу као што је УЕФА Куп. Болтон је у Премијер лиги на дну табеле и сигурно је да више мисле на опстанак у елити него на УЕФА Куп – каже леви бек Црвене звезде Душан Анђелковић који ће сигурно заменити Броновицког и наћи се у стартној постави.

Огњен Короман не крије да ће на себе преузети највећи део одговорности у нападу.
– Одлично се осећам и у доброј сам форми. Желим да данас против Болтона оставим последњи атом снаге на терену и да напокон победимо. О поразу нико не размишља јер то нам се неће десити, мада је и реми раван томе. Иза нас су два лоша резултата, против Бајерна и Ариса, време ја за прву победу – каже Огњен Короман.

Изостанак Ибрахима Гаја свакако ће додатно утицати на Ђорђа Туторића који ће овог пута играти у тандему са Милошем Бајалицом.
– У питању је здравље и Гаврило (српски надимак Гаја) не може да нам помогне, на моју велику жалост. Ипак, ту је Бајалица и сигурно је да ћемо максимално одрадити посао. Чекају нас Диуф и Ањелка, али долазили су и јачи. Наш мотив је много већи и надам се да ће доћи што више навијача да их „частимо“ победом и пожртвованом игром – каже Туторић.

Енглези на истоку
Група од скоро 200 навијача Болтона биће смештена на Источној трибини Звездиног стадиона у популарном „боксу“ за гостујуће навијаче. Како су истакли челници енглеског клуба у Београд је допутовала група симпатизера од које се не очекују никакви инциденти.

Белгијанац за безбедност
Белгијанац Фернандо Месе одређен је за комесара безбедности испред УЕФА. Исти човек је исту функцију обављао и на реванш мечу квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда – Глазгов Ренџерс и тада је у записник написао да проблема није било.

Остало 8000 улазница
За навијаче Црвене звезде остало је 8.000 улазница тако да ће практично до почетка меча моћи да се дође до „хартија од вредности“. Фудбалери се надају да ће навијачи бити уз клуб кад је најпотребније.

Гај не игра
Црвена звезда ће сутра бити знатно ослабљена јер ту тиму неће бити најбољег дефанзивца Ибрахима Гаја иако је било најављено да ће играти.
– Не могу да играм. Нисам спреман за овакав дуел. Хтео сам да помогнем, али једноставно не могу – каже Гај, који је недавно оперисао део јагодичне кости.

Претходни текстМилоје наставља лечење
Следећи текстИ Стаја играо за Болтон