Задовољан сам протеклом годином

46

После Бориса Пашанског и други најбоље пласирани тенисер Црвене звезде стигао је у Београд. Виктор је кратак одмор имао на Златибору, али је већ по повратку у српску престоници почео са припремама за наредну сезону. Нема пуно времена за сумирање утисака, јер жели да се што боље спреми за искушења и високе амбиције које га чекају догодине.

– Задовољан сам како је прошла такмичарска 2007. година. Направио сам скок од 100 места, био у граници да уђем међу првих 100 на АТП листи. Стигао сам до полуфинала АТП турнира, неколико пута се носи успешно са најбољим играчима света. Жеља ми је да на томе градим следећу сезону, односно да ми 2008. буде још успешнија – почиње причу Троицки за сајт СД Црвена звезда.

Троицки таленат сигурно поседује, па је још боље резултате потребан само рад, рад и рад, чега је суперталетновани тенисер Звезде свестан.
– Већ сам почео са кондиционим припремама. Ових дана селим се у Немачку где ћу упоредо полако да почнем и са тениским тренинзима. Почетком године следи ми селидба у Аустралију, ако и у осталом већини професионалаца. Моја је велика жеља да уђем у главни жреб једно од Гренд слем турнира. Волео би да то већ буде на Аустралијен опену, што би ми био велики подстрек за даљи ток сезоне. Не кријем, жеља ми је да у 2008. уђем међу 50. на свету – оптимиста је Троицки.

Упоредо са професионалном каријером, Троицки не заборавља и своју прву љубав – Црвену звезду.
– За Звезду ћу увек имати времена. Ове године смо испустили титулу, али заједно са Борисом Пашанским сигурно је да враћамо трофеј на Карабурму. Обојици нам је велика жеља да потом у 2009. години са вољеним клубом покушамо да и у Лиги шампиона направимо добар резултат. Мислим да и у том такмичењу имамо реалне шансе за висок пласман – објашњава Виктор.

Троицки је један од долазећих звезда српског тениса, самим тим и будућност Дејвис куп репрезентације.
– Било је неких несугласица приликом плеј-оф меча за попуну Светске групе против Аустралије. То смо све оставили иза нас, ту сам на располагању селектору, чекамо коју ће подлогу Руси да изаберу, од чега ће зависити и састав репрезентације. Без обзира ко ће нас представљати, верујем да можемо да елиминишемо Русе – сматра Троицки.

На питање да ли прати и остале клубове Црвене звезде, млади ас одговара:
– Тешко је бити стално у току јер сам често у потпуно другим временским зонама. Трудим се да погледам све важније фудбалске и кошаркашке утакмице, поготову оне у Европи.

За крај, порука младим тенисерима којима је Звезда у срцу…
– Тенис је тренутно можда и спорт број један у Србији. Зато свим клинцима поручујем да се окушају у „белом спорту“, а најбоље место да то почну је – Звезда – закључио је Троицки.
 

Претходни текстПозиције на листама
Следећи текстУспешна операција колена