Судар са јаким ривалом

61

После бруке које су приредили Фортитуду из Болоње у „Пиониру“ пре шест дана и потом лоше игре на гостовању против Хелиоса у НЛБ лиги, кошаркаши Црвена звезда у 5. колу УЛЕБ купа сутра гостују (20.30) Остендеу. Белгијанци у меч улазе са императивом победе пошто су у последња два кола локалног шампионата поражени, а у прошлој рунди УЛЕБ купа непријатно су изненадили изгубивши од чешког Нимбурка. Са скором од три победе у четири утакмице Звезда је на деоби првог места и евентуални тријумф у Остендеу отворио био врата другом круга нашим кошаркашима.

– Играћемо против екипе која има одличне резултате, пошто су победили московски Динамо код куће и Фортитудо у гостима. Остенде је један од фаворита у групи, баш као и у дуелу са нама јер су домаћини, па нас чека прави судар са јаким ривалом – рекао је пред пут тренер црвено-белих Стеван Караџић.

Караџић зна праву формулу за пад Остендеа.
– Треба умртвити игру и не улазити у јурњаву. У одбрани имају врло специфичан стил, јер играју зону током читавог меча, што је крајње неуобичајно. Зато морамо да градимо квалитетне позиције за шут и, наравно, погађамо.

Звезда неће играти комплетна у Белгији, јер је због повреде у Београду остао Борис Бакић, а уместо њега у тиму ће бити млади Краснић. Један од адута је Остендеа је Веселин Петровић, бивши кошаркаш Војводине, ФМП и Партизана.

Претходни текстШампионски ниво игре
Следећи текстУбедљива победа у Суботици