Прваци квалификационе групе

31

Сијао је од среће тренер куглаша Црвене звезде Звонко Матијаш након пласмана у финале Купа Србије. Црвено-бели су приредили прворазредно изненађење, ако не и сензацију освојивши прво местом у једној од квалификационих група. У конкуренцији Партизана и НИС Петрола многи су сматрали да је реч о „групи смрти“, али су наши куглаши показали да и поред тешких услова за рад могу да се носе са фаворитима.

– Изванредно смо куглали – каже за сајт СД Црвене звезде Матијаш – Били смо изузетно борбени, а што је најбитније када је требало најпрецизнији.

У једном даху тренер Звезде наставља да преноси детаље великог успеха.
– У једном тренутку губили смо са 30 чуњева. Уследио је улазак Мацуре и његовом одличном партијом стигли смо до преокрета, повели смо коло и до краја наши ривали једноставно нису могли да нам парирају – објашњава Звонко.

Матијаш није крио срећу победом „која даје наду у наставку сезоне“.
– Најбитније је да смо практично овим резултатом осигурали играње у Европи наредне сезоне. Истовремено, пробудила се нада да можемо можда и сезону да завршимо са трофејом, јер ако кугламо овако у финалу ништа није искључено – оптимиста је шеф стручног штаба наших куглаша.

Матијаш није пропустио прилику да се још једном захвали својим изабраницима.
– Нико није очекивао овакав резултат ове сезоне, али сам се потајно надао јер смо имали игру у последњим мечевима, било је само питање када ћемо експлодирати. Ето десило се то баш кад треба! Можемо још много боље, сигуран сам, поготову јер после Нове године можемо да рачунама и на Перу Кнежевића. Имамо шансе да се укључимо у борбу за горњи део табеле. Тренутно смо седми, али уз овакву игру мислим да постоји реална нада да догурамо до четвртог места у лиги – закључио је је Звонко Матијаш.

Претходни текстДербијем на чело Суперлиге
Следећи текстПозлатиле се