Позлатиле се

26

И дан после уживале су наше одбојкашице у великом успеху и пласману у осмину финала Купа ЦЕВ. Победиле су много старије и богатије ривалке из атинског Панатинаикоса. Пресудан је био златни сет у којем су играчице тренера Ратка Павличевића показале да су злата вредне.

– Остварили смо заиста велики успех, али треба ићи даље – каже Павличевић. – Један успех, једна победа не сме да нас задовољи. Морамо да ово све искристимо као подстрек за даљи рад.

Потајно се, признаје Павличевић, веровало у успех.
– На први меч, у Атину, пошли смо са дозом опреза јер нисмо знали стварни квалитет Гркиња. Том приликом видели смо да може против њих да се игра. Урадили смо анализу за реванш. Опредељење је било да се иде корак по корак, сет по сет. то је утицало да девојке буду смирене кад је најважније. Њима све честитке, златни сет играле су као да меч тек почиње.

Следећи ривал је хрватски Осијек, у осмини финала?
– Нова непознаница за нас, али до првог меча, 12. децембра има времена да добијемо потребне информације. Знамо да доста улажу у женску одбојку, да имају и неке играчице са стране, Хрватска је позната по добром раду са младима и уживају завидан рејтинг у Европи.

Наше одбојкашице ове недеље настављају борбе у домаћем шампионату с обзиром да имају три заостале утакмице. У среду ће дочекати Клек, а у суботу ужичко Јединство.

И Ивана Нешсовић потврђује да су играчице спремно дочекале подвиг у Купу ЦЕВ.
– Крајњи резултат потврда је да смо довољно веровале у себе и успех над Панатинаикосом. У првој утакмици, нажалост при крају, схватиле смо да треба да играмо опуштено, нашу игру и да Гркиње нису баук. То нам је послужило у реваншу. Победа је јако важна на плану сазревања екипе. Требају нам јаке утакмице јер квалитет и огроман мотив имамо – сматра Нешовићева и додаје: – Окрећемо се домаћим обавезама, нашој лиги. Убеђена сам, без обзира на име противника, увек треба да се трудимо да наметнемо наш ритам игре јер смо тада најјаче.

Претходни текстПрваци квалификационе групе
Следећи текстУмор донео пораз