Гостовање у Словенији

51

Кошаркаши Црвене звезде гостују Хелиосу у Домжалама у суботу од 19 часова у мечу који се игра у оквиру 12. кола НЛБ шампионата. Меч у дворани Комуналног центра долази после убедљиве победе над Фортитудом, а црвено-бели у Словенији путују у жељи да остану у врху табеле НЛБ лиге.

Хелиос је бранилац дупле круне у Словенији, пошто је прошле сезоне освојио национално првенство и куп. У НЛБ лиги екипа из Домжала има серију од пет пораза, а три су забележили у својој хали (ФМП, Војводина, Задар). Са скором 2-9 дели претпоследње место регионалног шампионата са Широким. Паралелно са регионалним првенством Хелиос игра и мечеве словеначког шампионата, где  дели прво место са Златорогом и Крком са скором 6-1. У прошлом колу тим из Домжала је победио Меркатор на страни у Шкофја Локи са 80:75.

Као и ранијих година, главна снага тима су Роберт Троха, Јуре Мочник и Жига Загорц. Екипи се прикључио Американац Џек Инграм, а од ове сезоне члан тима из Домжала је и некадашњи кадет и јуниор Црвене звезде Никола Радојичић. Тренер је Зоран Мартић, млади стручњак који је радио у Крки, Будућност, а прошле сезоне у Пивоварни и кипарском Апоелу.

У досадашњем историјату Црвена звезда и Хелиос су се састали 8 пута – две утакмице одигране су у оквиру првенства старе Југославије, а шест у оквиру регионалне лиге. Црвена звезда је славила на шест дуела. 1965. године, када се Хелиос звао Лесонит у Београду је било 84:49, а у Домжалама 89:64 за црвено-беле. У сезони 2004/05 у Гоодyеар лиги у Београду је славио Хелиос 74:71, док је у Домжалама Звезда победила са 84:69. Претпрошле сезоне у хали Пионир Црвена звезда је славила са 77:63. У реваншу у Домжалама црвено-бели су били бољи са 84:74. Прошле сезоне у Домжалама Хелиос је славио са 93:92 после продужетка, док је у Пиониру било 96:91 за Црвену звезду.

Претходни текстШанса за млађе играче
Следећи текстБолтон у мислима