Договор победу гради

46

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су и трећу победу у овогодишњем првенству Винер штедиша Суперлиге. Пред црвено-белим девојкама у Обреновцу пао је и Тент – 3:0 (25:16, 25:19, 25:16).

„Све што смо уочи овог гостовања замислили, девојке су током утакмцие спровеле у дело. Испоштовале су договор, биле максимално сконцентрисане, а кад је тако број грешака се осетно смањује“, хвали своје младе изабранице тренер Ратко Павличевић. 

Победа над Јединством па пауза, после повратка репрезентације из Јапана уследили су тријумфи над Лазаревцом и Тентом. У суботу иде оно најважније – реванш са Панатинаикосом у Купу ЦЕВ. За тај меч шеф струке спрема своју екипу као да ће играти – два меча.

„Тачно тако. Најпре, било би јако добро да надиграмо грчког представника у уобичајеном току сусрета и остваримо победу са било каквим резултатом. Онда следи тај „меч у мечу“, такозвани „златни сет“ који се игра до освојеног петнаестог поена“.

Какве су шансе нашег младог тима?

„Најпре, треба рећи да је Панатинаикос на папиру фаворит. Имају неколико искусних играчица, веома су уигране, а опет ми смо у првом мечу у дворани „Глифада“, у једној ватреној, рекао бих кошаркашкој атмосфери коју су стварали њихови навијачи, у два сета са њима били потпуно егал. Изгубили смо са 3:1, али и тај четврти сет могли смо да добијемо, пошто смо водили са 21:17″, прича Павличевић и додаје: „Највећа предност Панатинаикоса је у искуству. Имако веома младу екипу, рекао бих у стварању, и кад би она заједно одиграла неколико сезона сигуран сам да би стасала за велике резултате. Овако, девојкама сам рекао и поновићу им – нека играју најбоље што могу и ако остваре победу и прођу даље, биће то велики добитак. Јер, играти у репрезентацији и у оваквим европским мечевима јединствена је прилика да стекну искуство и да се за њих чује. Зато позивам наше навијаче да у Шумицама буду уз наше одбојкашице“.

Ако Звезда не прескочи ову препреку у Купу ЦЕВ?

„Неће бити смак света. Опет је то искуство више и окренућемо се домаћој сцени. У конкуренцији са, пре свих, Поштаром, Динамом, Радничким борићемо се за трофеје и стварање јаке и квалитетне Звезде. То је увек било и биће наше опредељење“, каже тренер Павличевић.

Претходни текстБакић Лавље срце
Следећи текстПласман у рукама Звезде