Звезда у срцу

91

Најбоље рангирани тенисер Црвене звезде на АТП листи – Борис Пашански, после напорне сезоне на кратко се вратио у родни Београд. Слободно време између краја такмичења и почетка припрема Борис је искористио да се види са најближима, опусти се са друговима, али и да подели своје утиске о 2007. години за интернет сајт Спортског друштва Црвена звезда.


 
„Већ две године не причам за медије због неких натписа и текстова који нису били истинити. Кад је Звезда у питању, ту нема дилеме, у сваком тренутку сам на располагању мом вољеном клубу“, почиње своју причу тренутно 96. рекет на планети.

Како је изгледала претходна сезоне из Твог угла?
„Након доста тешке 2006. године, кад сам због проблема са повредом доживео велики пад на АТП листи, у 2007. сам успео да се вратим у „Клуб 100″. Трудио сам се да пронађем и одржим форму што је дуже било могуће. Било је ту успона и падова, али људи не схватају колико је тежак професионални тенис, под каквим се притиском налазе врхунски играчи и колико је мало потребно да са врха паднеш на дно, и обратно. У сваком случају задовољан сам учињеним и мислим да имам јако добру перспективу, да у предстојећој 2008. години остварим још боље резултате“.

План рада је већ познат?
„Из Београда се селим за Шпанију, где је традиционално моја база. Углавном тренирам у Валенсији јер тамо имам доста правих спаринг партнера. Ту су асови попут Давида Ферера, Турсунова, Андрејева… Наравно, у првим месецима у фокусу ће бити турнири у Аустралији. У том првом делу сезоне не браним много бодова, па очекујем да могу само да напредујем. Колико, видећемо, само да ме здравље послужи“.

Бројне обавезе у 2007. години нису Ти дозволиле да заиграш у дресу Црвене звезде…
„Првенство се погодило са мојим учешћем на турниру у Штутгарту. На жалост по Звезду, на срећу по моју професионалну каријеру, у граду под Шварцвалдом направио сам добар резултат. Наравно, жао ми је што нисам стигао да дођем у Београд и обучем најдражи дрес. У наредној сезони ће сигурно бити другачије, јер сам оставио слободних места у календару да могу да заиграм за мој вољени клуб. Иако сам последњих година углавном у иностранству, моја љубав према Звезди је остала иста, ако не и јача!“

Колико стижеш да пратиш резултате осталих клубова из велике Звездине породице?
– Заиста ми професионалне обавезе не остављају пуно времена, али кад год стигнем трудим се да испратим шта остали Звездаши раде. Мање пратим фудбал, углавном оне најјаче европске утакмице или кад на сателиту има пренос неког дербија или финала. Трудим се да испратим шта раде наши кошаркаши, мада реално јако је тешко бити у току кад си стално на путу… Тенис је за мене и у приватном животу на првом месту“.

Уз тебе, Црвена звезда би ускоро могла да има још једног играча у првих 100 на АТП листи. Виктор Троицки је велика нада нашег клуба и српског тениса?
         „У контакту сам са Виктором. Реч је о великом таленту. Наша је велика жеља да у пару донесемо нове националне титуле Црвеној звезди, али и да се окушамо у Лиги шампиона за тенисере. Сматрам да у садашњој конкуренцији Звезда може да оствари запажене резултате“.

Добра форма ти је донела повратак у Дејвис куп репрезентацију?
„Тенис је у великој експанзији у Србији. На тим крилима ми смо остварили историјски успех – пласман у Светску групу. Многи не схватају колики је то успех. Следи нам дуел против Руса који за неколико дана играју финале Дејвис купа у Портланду против САД. То довољно говори о каквом је ривалу реч. Имају сјајне тенисере, од којих многе и лично познајем. Биће стварно тешко играти против њих у Москви. Као и осталим играчима и мени је велика част да играм за Србију“.

Порука за неке нове навијаче Црвене звезде којима је тенис у крви?
„Пре свега, потребан је велики рад и одрицање. Будите упорни и не одустајте и, наравно,,волите и борите се за Звезду!“, емотивно је закључио разговор Борис Пашански.

Борисе, уз тебе смо на сваком турниру. Много среће у каријери и животу жели ти екипа интернет сајта СД Црвена звезда.

Претходни текстФантастична игра
Следећи текстЗвонко изашао из коме