Фантастична игра

36

Црвена звезда је забележила трећу победу у УЛЕБ купу, пред 3000 гледалаца у Пиониру „црвено-бели“ су захваљујући фантастичној игри и у одбрани и у нападу убедљиво савладали бившег шампиона Европе Фортитудо из Болоње – 99:66.

Бек Звезде Мирко Ковач је, као и сви у табору домаћина, пружио одличну партију, а истакао се сјајним шутем за три поена на почетку утакмице.

„Од старта меча смо поштовали договор из свлачионице, знали смо да они не играју на нивоу кошаркаша које поседују, али ипак су то сјајни индивидуалци. Одличном одбраном смо долазили до лакших шутева, које смо погађали у високом проценту. До краја утакмице смо одржавали стечену предност, а у једном моменту дошли и до педесет разлике. Болоњези су одличан тим, очекивао сам јачи отпор, али сви наши момци који су улазили на терен су пружили максимум, па смо на крају дошли до високе победе. Не бих коментарисао своју учинак, ја се на сваком мечу трудим да дам све од себе, не форсирам шут, покушавам да поентирам само из изгледних ситуација. Данас сам погодио неке битне шутеве на почетку, после су одлични били Тадија, Омар, Бакић, има ту доста играча способних да направе разлику. Битно је да смо као колектив опасни по кош, тако ће цела екипа добити на убојитости и противник неће моћи лако да нас скаутира“, каже Ковач.

Капитен Тадија Драгићевић је паузирао против Слована, а на мечу са Фортитудом одиграо је врло добро, упркос томе што протеклих дана није тренирао.

„Ово је врло битна победа за нас, мислим да смо сада јако близу проласку у други круг. Играли смо максимално ангажовано, похвалио бих све своје саиграче на одличној тимској игри. Направили смо огромну предност у првом полувремену и нисмо дозволили себи да паднемо у трећој четвртини, као што нам се раније дешавало. Хвала публици што је дошла у великом броју да нас подржи, уз них је све много лакше“, изјавио је крилни центар „црвено-белих“.

Мирослав Раичевић се полако уклапа у Звездин систем игре, екипи Андрее Мацона убацио је 17 поена, уз 7 скокова.

„Задовољан сам утакмицом, врло мотивисано смо ушли у дуел, мечеви са овако великим и квалитетним противницима су најлепши за играње. Пожртвовано смо ушли у окршај, то је био пресудан фактор за нашу победу“.

Тренер „црвено-белих“ Стеван Караџић био је задовољан игром свог тима, нарочито у дефанзиви.

„Одиграли смо одлично у одбрани свих 40 минута и то је резултирало овако високом разликом. Екипа Фортитуда није баш у најбољој форми, много су квалитетнији него што то резултат говори, али искористили смо њихове слабости, створили доста контранапада и отворених шутева, што је за последицу имало много постигнутих поена. Задовољан сам навијачима који долазе на наше утакмице и мислим да смо играма и резултатима ове сезоне то и заслужили“.

Кошаркаши Црвене звезде овог викенда путују у Домжале на мегдан Хелиосу у оквиру 12. кола НЛБ лиге.

Претходни текстЛагано против Ушћа
Следећи текстЗвезда у срцу