Моћна Звезда

78

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Фортитудо у 4. колу Ф групе УЛЕБ купа. Црвено-бели су одиграли феноменално свих 40 минута меча и изненађујуће убедљиво савладали противника који у својим редовима има неколико кошаркаша са завидним европским рејтингом.

Већ у првој четвртини изабраници Стевана Караџића показазали су екипи из Болоње да у Београду нема шта да тражи. Бриљантна игра у нападу, уз сјајан проценат шута, донела је предност од 14 поена већ после 10 минута – 29:15. До полувремена, црвено-бели су постигли још 28 поена, за невероватан резултат уочи одмора – 57:32. Већ после првог дела меча, чак 10 играча Звезде се уписало у стрелце. Кошеве нису постигли само Громико и Цветковић, који нису ни улазили у игру. Наставак меча донео је атрактивну игру Звезде, чврсту у одбрани и прецизну у нападу. Разлика је нарасла на невероватних 49 поена – 93:44. Само се Марко Цветковић није уписао у стрелце. Асови попут Џенкинса, Тореса, Томаса, Багарића и Манћинелија погнуте главе су напустили Пионир и разочарали својих 100 навијача који су допутовали из Болоње.


 
Црвена звезда се сада налази на другом месту групе Ф, са три победе и једним поразом. Исти скор има и првопласирани Динамо, који је у Атини савладао Панелиниос.

Тадија Драгићевић, капитен Црвене звезде:
– Све нам је ишло од руке. Ни сами нисмо очекивали овако убедљиву победу. Одбрана нам је била најјаче оружје, а нисмо дозволили да паднемо у трећој четвртини, као што нам се раније дешавало. Сјајан је осећај кад екипу богате историје савладате са више од 30 поена разлике. Захваљујем се и навијачима који су нас бодрили. Уз њих је све лакше.

Црвена звезда – Фортитудо 99:66
(29:15, 28:17, 24:12, 18:22)

Црвена звезда
: Громико 1, Марковић 2, Кикановић 6, Кук 14, Ковач 11, Мишановић 10, Тица 2, Раичевић 17, Драгићевић 21, Цветковић, Шљиванчанин 3, Бакић 12.

Фортитудо
: Џенкинс 18, Манћинели 5, Цитадини, Торес 4, Лама 8, Багарић 9, Јаниченокс 2, Кесицки 1, Томас 6, Калабрија 13.

Дворана: Пионир. Гледалаца: 3.000. Судије: Христодулу (Грчка), Камбон (Француска) и Медан (Хрватска).

Претходни текстОбреновац врућ терен
Следећи текстЛагано против Ушћа