Таленте правилно усмерити

52

Српски рукомет исписао је у недељу нове странице историје. Један од најбољих играча света свих времена, Терминатор како га сви обожаваоци зову вратио се после 14 година у Црвену звезду. Одиграо је Ненад Перуничић и битније и веће утакмице у пребогатој каријери, али ће победа над Југовићем (35:29) у 10. колу Суперлиге сигурно ће дуго памтити.

– Осећања су помешана – видно емотивно је почео своју причу за сајт СД Црвена звезда млађи од браће Перуничић –  Не могу да верујем да стојим у дресу са Звездиним грбом! Срећан сам што сам опет овде што могу младима да пренесем део свог искуства. Србија има рукометних талената, то се најбоље видело вечерас. Има их и у Звезди има их и у Југовићу, само их треба правилно усмерити.

Тријумф над гостима из Каћа и сама игра ће брзо бити заборављена. Памтиће се само да је Терминатор на свом повратку постигао седам голова, иако није деловао као у својим најбољим данима. Ненад је поручио навијачима да не брину – да ће бити онај најбољи када буде било најпотребније, односно када буду кључни тренуци за одбрану титуле.

– Вратио сам се да бих испунио сан а то је да са Звездом буде првак државе. Верујем да овај састав има квалитета и снаге да то учини. Сигуран сам да уз помоћ наших навијача можемо да останемо шампиони. Надам се да ће трибине бити још пуније него данас, не због мене, већ због ових талентованих момака који то заслужују. Ми ћемо се и убудуће трудити да учинимо наше утакмице што привлачније и атрактивније са неким наградним играма и занимљивим пропратним садржајима – најавио је Ненад.
 
Најефикаснији у звезди је ипак био Милан Вукас са девет погодака, а Милан Павлов је попут Перуничића меч завршио са два гола мање. У екипи из Каћа, капитен Драгољуб Марковић постигао је 10 голова. Већина ових играча једва је проходала када је Терминатор почињао своју играчку каријеру.
– Уз њих осећам се неколико година млађе – уз смех одговара Перуничић – Никада нисам делио рукометаше на млађе или старије, већ на добре или лоше људе. Сви ови младићи имају велику перспективу и драго ми је што кроз екипу могу да будем део њихове генерације.
На питање шта би поручио млађим навијачима Звезде, поготову онима који се баве рукометом, Ненад је рекао:
– Да добро размисле и не праве грешке из неких ситних мотива. Знам да је тешка економска ситуација, али ја сам се вратио да бих својим примером позвао и друге наше рукометне великане да се врате и учинимо овај спорт поново јаким у нашој земљи.

Претходни текстПерспективне кошаркашице
Следећи текстУскоро интервју са Топлицом Спасојевићем