Перспективне кошаркашице

116

Смена на клупи кошаркашица Црвене звезде брзо је уродила плодом. На дебију, нови тренер Драгомир Буквић предводио је црвено-беле до битне победе у 5. колу Јадранске лиге против Меркур Цеља – 77:59. Сав посао наше кошаркашице одрадиле су у првом полувремену када су повеле са 37:16.

Гошће из Словеније никако нису могле да пронађу пут до коша у тим тренуцима, па су тек у другом делу када је утакмица већ била решена колико толико парирале Звезди. Биљана Пешовић је још једном била најбоља са 22 поена, а интересантно је да се у стрелце једино није уписала Вуковић.


 
– Ова екипа има перспективу да буде првак Србије. У Јадранској лиги цљ нам је Фајнал-фор. Добро познајем све играчице, са већином сам раније радио тако да неће бити проблема са адаптацијом.  Драго ми је због победе на дебију, надам се да ће их бити још много. Оптимиста сам што се тиче резултата и сматрам да све осим титуле у домаћој лиги био би велики неуспех – дао је своју прву процену као тренер Звезде Драгомир Буквић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕРКУР ЦЕЉЕ 77:59
(22:13, 15:13, 19:13, 21:20)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Пешовић 22, Вукоје 4, Зупанчић 3, Богићевић 2, Велиновић 11, Станић 2, Грујић, Прћић 14, Мусовић 4, Тодоровић 9, Вуковић.
МЕРКУР: Цонкова 1, Јереб, Бајић, Барић 20, Верболе 2, Јерин, Јевтукович 9, Здолсек 5, Комплет 6, Блејк 16, Клавжар, Тавић.
Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Вукановић, Бишчевић, Седлар (БиХ).

Парови 6. кола (1. и 2. децембар)
Јединство – Млади крајишник
Војводина – Меркур Цеље
Госпић – Рагуса
Медвешчак – Шибеник
Будућност – Црвена звезда.

Претходни текстИспуштена победа
Следећи текстТаленте правилно усмерити