Уз муку до победе

21

Теже него што се очекивало ватерполисти Црвене звезде забележили су нову победу у Групи Б квалификација за Суперлигу Србије. У 6. колу црвено-бели су као домаћини у Обреновцу савладали Ниш са 13:11. Изабраници Дејана Јововића једноставно нису имали свој дан, док су са друге стране гости са неколико ефектних и по мало невервоватних голова утакмицу учинили далеко интересантнијом него што се очекивало.

Ипак, искуство наших ватерполиста је дошло до изажаја на крају. Чини се да је најважније да су доказали да и када играју слабо могу да побеђују што је одлика великих екипа.
– Стварно нисмо имали свој дан и ми смо изненађени колико смо тесно добили – признаје после меча најефикаснији наш ватерполиста Марко Мићић – Дали су неколико голова баш из даљине са 11, 12 метара, потом и један неочекивано са неких седам, па је утакмица била неизвеснија резултатски, али мислим да победа никако није долазила у питање.
 
Лошија игра против Ниша није кажњена, што је највеће охрабрење за наше ватерполисте.
– Тачно тако, битно је побеђивати у континуитету. Реално у овој конкуренцији немамо правих ривала, исто као што ми тешко можемо да угрозимо Партизан. За нас је битно да се што више уиграмо за другу фазу где нам је циљ да освојимо друго место, па потом уз адекватна појачања да у наредној години покушамо да направимо запаженији резултат како код нас, тако и у евро-куповима – закључио је искусни Мићић који се у српски ватерполо вратио после шест сезона у печалби.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НИШ 13:11
(1:2, 6:3, 3:4, 3:2)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:
Драксимовић, Томашевић 2, Цветковић, М. Крстић, Коцић 1, Радојичић 1, Мићић, Вуксановић 2, Д. Крстић 1, Латковић, Марковић, Рестовић, Лазић, Петровић.

НИШ:
Канлић, Петровић, Стојковић, Живић, Станковиж 1, Комадинић, Шетровић 3, Жмукић 3, Панђеловић, Шил, Радојевић 2, Вујовић 2, Трајковић, Милошевић.

Пливалиште: Тент у Обреновцу. Гледалаца: 150. Судије: Ћирић, Голијанин (обојица Београд).

Претходни текстГости са више нерава
Следећи текстРутинска победа