Меч са осцилацијама

29

Црвена звезда је поражена у првом мечу шеснаестине финала ЦЕВ Купа. Бољи од екипе коју са клупе предводи Ратко Павличевић био је Панатинаикос. Гркиње, које су имале значајну подршку домаће публике, доминирале су у прва два сета. У првом је Звезда стигла само до седамнаестог поена, у другом је била нешто боља, али недевољно за изједначење.

Ипак, у наставку меча је виђена другачија слика. Црвена звезда је заиграла знатно боље, што је резултирало добијањем трећег сета, у узбудљивој завршници – 28:26. „Црвено–беле” нису имале довољно среће у четвртом делу игре, који је, такође на разлику, припао Панатинаикосу. Имале су Београђанке и велику предност у завршници овог сета (21:17), али су на крају изгубиле на разлику – 27:25.

Реванш меч је на програму 1. децембра (20 часова) у дворани СЦ „Шумице” у Београду. У случају победе Црвене звезде биће одигран златни сет (до петнаестог поена), а ако и у другом сусрету слави Панатинаикос, Гркиње ће се аутоматски пласирати у осмину финала ЦЕВ Купа. Победник овог двомеча у наредној рунди ће играти против бољег из дуела Франш Монтањ (Швајцарска) – Осијек (Хрватска).

Панатинаикос – Црвена звезда 3:1
 (25:17, 25:19, 26:28, 27:25)

Претходни текстРутинска победа
Следећи текстИспуштена победа