Куглашки дерби

42

Куглаши Црвене звезде полако се припремају за вечити дерби са Партизаном. Ова, најзанимљивија утакмица 9. кола Суперлиге Србије, којим се званично завршава први круг лигашког такмичења, требало је да се игра у суботу, али је због учешћа Поштанске штедионице у Лиги шампиона померена на недељу. Место и час дуела остају исти – куглана у СЦ „Бањица“, с почетком у 11 часова.

„Овај дуел треба да нас „погура“ према четвртом месту на табели. Сви у клубу жељно ишчекујемо дуел са црно-белима, како бисмо поправили пласман, али и да бисмо им вратили дуг из прошле сезоне, кад смо несрећно изгубили. Оптимиста сам, иако ће по устаљеном куглашком обичају гост – Партизан саставити екипу и редослед такмичара тек пошто види листу наших играча. Шњур ће покупити она екипа која обори више од 3.560 чуњева. Верујем да наша екипа, најпре ударна четворка, то може“, оптимиста је тренер црвено-белих Звонко Матијаш.

После вечитог дербија, црвено-бели у уторак у Горњем Милановцу играју одложени меч 8. кола са Металцем, а наредног викенда чека их ново искушење: на Бањици ће се одржати 2. коло Купа. О томе – наредном приликом, а сада нас је више занимало да од тренера Матијаша чујемо како раде наши куглаши.

„Боримо се, није нам лако. Немамо клупске просторије, тренирамо у куглани на Бањици, а опстајемо само захваљујући везама нашег председника Мирослава Мацуре. Надам се да долазе бољи дани, ја сам увек оптимиста. Ето, у међувремену смо се појачали, из Босне је дошао сјајан играч Петар Кнежевић, само што морамо да сачекамо два месеца да стекне право играња“, каже тренер Матијаш.

Претходни текстЛавље срце
Следећи текстНа реду Слован