Коначне листе за 2007.

46

АТП и ВТА су објавиле коначне листе за 2007. годину. Након доста успона и падова познате су позиције са које ће тенисери Црвене звезде стартовати у новој сезони. Најбоље пласирани наш ас је Борис Пашански који је тренутно 95 рекет света, што значи да је пао за два места у односу на прошлу недељу.


 
Виктор Троицки је на закључном АТП списку за 2007. заузео 122 место, односно и он је назадовао, чак за осам позиција. Три степеника ниже је отишао и Иван Бјелица који је тренутно 592.

Што се тиче тенисери, обе наше најбоље играчице су напредовале. Ана Тимотић је скочила са 526. на 525. место, док је Миљана Аданко успела да орескочи чак десет тенисерки и тренутно је 551. на свету.  
Ана Тимотић има шансе да до краја године заузме још бољу позицију пошто је почела учешће на ИТФ челинџеру у португалском Белур-Синтри (наградни фонд 25.000 америчких долара).

Ана се тренутно бори да из квалификација уђе у главни жреб, а већ је на том путу у 2. колут елиминисала Жудит Нађи из Мађарске (6:2, 6:2). У 1. рунди је била слободна, док је у финалу квалификација очекује тежак дуел против Немицед Лауре Зимгунд која је тренутно 292. тенисерка света.

Њих две су се једном већ састајале, пре две године на челинџеру у Мелили, где је Зимгунд лако славила са  6:2, 6:4. Тимотић се у Португалу такмичи и у дублу, заједно са Хрватицом Савић игра против италијанско-бразилске комбинације Клерико – Переира.

Претходни текстУскоро: Интервју са Вером Латковић
Следећи текстКошаркашице опет боље од Војводине