Најтежа битка

92

Најтежа животна битка Звонка Милојевића, некадашњег голмана нашег клуба, наставља се у Немачкој. После тешких повреда задобијених у саобраћајној несрећи, некадашњи голман Црвене звезде, Андерлехта и Локерена, према плану лекара, ускоро треба да се пробуди из коме у којој је вештачки одржаван.

У посети пријатељу, бившем клупском другу боравио је Иван Вукомановић, Милојевићев саиграч из Локерена, такодје бивши члан Црвене звезде.
– Кад помислим само каква је мачка био на голу, одсекао сам се кад сам га видео у болници, без свести, под свим оним апаратима – преноси нам Вукомановић. – Није могао да отвори очи. Али чуо је мој глас. И сузу сам му видео на образу… Покушао је рукама да се одупре, устане, пулс му је са 60 отишао на 150. Борац је био и остао. Мора да победи и ову битку.

Ситуација је сложена. Милојевић је ван животне опасности. У погледу опоравка и Звонковог ходања у будућности, лекари у Ахену су уздржани.
– Охрабрујуће вести су да је после вишесатне операције отклоњен проблем са шестим и седмим пршљеном кичме, као и чињеница да ниједан нерв и кичмена мождина нису оштећени. Мала нада постоји. Остаје, медјутим, још да се види како ће се Звонко понашати кад се пробуди. Тим доктора и психолога спреман је за тај тренутак. Важно је, такође, и да Звонков организам добро прихвати нову крв с обзиром да је од повреде до доласка у болницу изгубио страховито много крви, толико да су се лекари чудили како је уопште преживео. Али, сви смо уз Милоја и надамо се бољим вестима. Ускоро би могао и да пређе у Белгију на рехабилитацију – закључио је Вукомановић.

Претходни текстПрва фаза без пораза
Следећи текстБез одлагања