Тврдим да смо бољи

235

На „Маракани“ још не могу да преболе пораз од Партизана – 1:3 (20:25, 21:25, 25:22, 19:25). Никоме у нашем Одбојкашком клубу није јасно шта се то догодило да у „Шумицама“ наша екипа не личи на ону која је недавно срушила шампиона Војводину, низала победу за победом… Најтеже од свега је што се најлошије издање црвено-белих догодило у најнезгоднији час – у вечитом дербију.

Јован Ћулафић је, разумљиво, и данас љут. Највише због необјашњивог страха који се од почетка меча увукао у екипу. „Тврдим да смо три пута бољи од Партизана!“, каже примач сервиса црвено-белих.

Шта се то, онда, догодило у дербију 7. кола Винер штедиша Суперлиге?

„Једноставно смо се погубили… Имамо доста младих играча који су се уплашили ТВ камера. То што је меч био директно преношен на телевизији много је утицао да не пружимо ништа од наше препознатљиве игре. На трему је утицала и велика жеља да победимо и останемо лидери шампионата“.

Меч је преломљен у прва два сета…

„Готово ништа нам није полазило за руком. Гледам противничке играче како се на другој страни мреже радују после сваког поена, како вичу, бодре се… А ми ћутимо и сагињемо главе. И како да се не нервирам…“

Ипак, има још доста да се игра, један пораз није трагичан?

„Наравно да није, али морамо много да порадимо на психи… Да разговарамо између себе и отклонимо тај необјашњив страх. Да нам се такве ствари не дешавају касније, кад се будемо борили за трофеје. Искрено, уверен сам да ће се ова екипа Црвене звезде пласирати у плеј-оф, да ће се чак наћи у финалу и било би тужно да тада због једног овако малог проблема иѕгубимо трофеј. Исто важи и за финални турнир Купа…“

Наредно гостовање је у Крагујевцу?

„Ја идем у Црну Гору због обавеза у репрезентацији, али враћам се до утакмице. Надам се да ћемо у срцу Шумадије почети нову победоносну серију“, каже Ћулафић.

Претходни текстПораз у дербију
Следећи текстПуно осцилација у игри