Драгићевић спортиста октобра

130

У Звездином прес центру одржан је петнаести по реду избор ЗВЕЗДИНOГ СПОРТИСТE МЕСЕЦА. Као и небројено пута до сада, Звездини спортисти су протеклог октобра били у првом плану. Фудбалери су нам подарили још једну спектакуларну представу на Маракани, на којој је после 16 година поново гостовао Бајерн. И опет је, као те 1991. године, одлука пала у последњим секундама, само што су се овог пута победи радовали Баварци. Одбојкаши су добили драматични меч са Вараждином и наставили путешествије у Челенџ купу, а на домаћој сцени воде првенствену трку пошто су срушили и шампиона Војводину. Рукометаши још траже праву форму, али уверени смо да ће повратком великог аса Ненада Перуничића кренути у јуриш на трећу узастопну титулу. Наш стонотенисер Ђорђе Борчић „позлатио“ се на изузетно јаком турниру у Суботици, млада џудисткиња Љиљана Савановић постала је првакиња Србије у Врбасу, а њен старији колега Дејан Томковић донео је „сребро“ са међународног такмичења у Загребу. На последњој овогодишњој веслачкој регати прва места освојили су црвено-бели дубл скул јуниора и четверац скул пионира. Виктор Троицки и Борис Пашански марљиво подижу рејтинг нашег Тениског клуба на бројним турнирима широм света.

Ипак, најбоље игре у континуитету приказали су кошаркаши са Малог Калемегдана. У победничкој серији предводио их је један од најмлађих капитена у Звездиној историји Тадија Драгићевић. Готово да нема утакмице у којој наш крилни центар није постигао тридесетак поена. У међувремену је продужио уговор за још три године и дао велики допринос и у стартној победи у УЛЕБ купу.

 Због свега тога Тадији заслужено припада ласкав епитет Звездиног спортисте месеца за октобар.

 

Звездином спортисти месеца октобра поклон пакет производа фирме Агримес, предала је шармантна Ивана Павловић.

Новчану награду у износу од 40.000 динара, коју је доделила ЕУРОМОДА, уручио је Зоран Ђурђевић, а Тадија Драгићевић је одлучио да новчану награду преда Дечијем институту за онкологију.
Специјалну плакету предао је Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда.

Уручене су награде добитницима у квизу «Звезда ми је све». Дрес ФК Црвена звезда добитнику је предао Никола Трајковић, дрес КК Црвена звезда уручио је Тадија Драгићевић, док је дрес РК Црвена звезда добитнику стигао из руку Ненада Перуничића.

Извучени су и добитници награда који су тачно одговорили на питања из прошлог броја Звездине ревије и то су: Марина Станисављев, Змај Јовина 26, Панчево, Никола Лазић, Кнегиње Зорке 64, Београд и Саша Васић, Марка Краљевића 10, Блаце. Њима ће награде бити уручене на следећем избору за Спортисту месеца.

Присутни су позвани да присуствују утакмици хокејашког клуба Црвена звезда – Нови Сад која се игра у леденој дворани „Пионир“, данас 9. новембра у 17 часова и посвећена је трагично настрадалом Зорану Каталини.

Претходни текстКуп УЕФА: Арис-Ц.звезда 3:0 (0:0)
Следећи текстУ сећање на Звездану Велинов