На победу у Кикинди

65

Ватерполисти Црвене звезде немају намеру да успоре фуриозан старт нове сезоне. Након три убедљиве победе у Групи Б квалификација за Суперлигу, изабраници Дејана Јововића планирају да у истом стилу у суботу славе и у Кикинди (19.00) у мечу 4. кола.


 
– Верујемо да нам је ЖАК само пролазна станица до дербија са Студентом наредног викенда – каже за интернет сајт СД Црвена звезда Иван Вуксановић – Реално у овом делу осим градских ривала немамо адекватног противника.

Вуксановић се летос трећи пут у каријери вратио међу црвено-беле. Иван је поникао у нашем клубу, одакле је потом прошао школу млађих категорија Партизана, али се као јуниор вратио на Дорћол где је и дебитовао за први тим. Следе селидбе у Младост из Бечеја, Будванску Ривијеру, Шабац, а последње три године провео је у Италији.

– Свако од нас има мотив да се у једном тренутку врати и игра код своје куће. Звезда ове сезоне прави озбиљну причу која би према садапњим плановима требало догодине да добије свој прави облик. Циљ нам је да у овом шампионату освојимо другу место иза још увек не прикосновеног Партизана, а да потом у наредном првенству покушамо озбиљније да их угрозимо. То је и мој главни мотив за повратак у Звезду – да вратимо трофеје на Дорћол – објашњава Вуксановић.

Заједно са двојицом саиграча – Марком Мићићем и Дупаном Крстићем, Иван ће  играти и на интернационалној сцени, али у капицама Македоније.

– Македонија је један од домаћина квалификација за Европски шампионат од 4. до 6. јануара у Скопљу играмо против Русије, Белорусије и Холандије и верујем да ћемо се пласирати на првенство Старог континета које ће се играти у Малаги. Ватерполо савез Македоније има велике амбиције и због тога су ангажовали неколико наших играча – закључује Вуксановић.

Претходни текстУочи утакмице против Ариса
Следећи текстРадом до светлије будућности