Скок на АТП листи

36

Од свих српских тенисера највећи скок на најновијим АТП и WТА листама остварио је првотимац Црвене звезде Виктор Троицки. Након пласмана у финале челинџера у јужнокорејском Пусану (наградни фонд 100.000 америчких долара) Виктор је за недељу дана напредовао за 22 позиције, тако да сада заузима 113. место на свету.

-Веома сам задовољан тиме што сам у Пусану стигао до првог финала у овој сезони, мада сам очекивао да ћу уласком у саму завршницу узети и трофеј. Нијансе су одлучиле, тако да је титула отишла у руке Чеха Ив Минара – рапортира после новог успеха Троицки.
 
Звездин ас наставља са анализом сезоне:
– У 2007. одиграо сам чак четири полуфинала, тако да сам био додатно мотивисан како би у Пусану изборио прво финале у овој години. Задовољан сам игром на овом доста јаком челиндзеру где сам у 1. колу победио Јапанца Соеду, а у остала три меча играче из првих сто на свету, међу којима је у Пау који је у 2006. био на 60. позицији АТП листе. Терен је био доста спор што је одговарало мојој игри.

О даљим плановима Троицки каже:
– До краја сезоне одиграћу још турнир у украјинском Дњепетровску (наградни фонд 125.000 долара) где браним четвртфинале и тиме завршавам сезону. Надам се да ћу својим рангом на крају године обезбедити улазак у главни турнир Отвореног првенства Аустралије 2008. године – закључује Троицки.

Као и сваког понедељка објављене су нове АТП и WТА листе. Тенисери Црвене звезде Виктор Троицки и Миљана Аданко забележили су велики напредак. Троицки је са 135. места скочио на 113, док је Аданко тренутно 568 на свету,  побољшала је свој пласман за 28 позиција. Мали, али приметан помак има и Давид Савић који се померио за четири степеника на 584. место.
 
Нешто слабије резултате забележили су Борис Пашански и Ана Тимотић. Најбоље рангирани Звездин играч је пао за седам позиција и сада 91. рекет света. Прилику да поправи свој пласман Борис ће имати ове недеље на челинџеру у Тунису (наградни фонд 35.000 америчких долара) где је постављен за првог носиоца. Ривал у 1. колу сутра или прекосутра (термин ће накнадно бити познат) биће му Рус Михал Кукушкин. Ана Тимотић је имала још вечи пад пошто се за десет места спустила на 523 позицију на WТА листи.

Претходни текстЗвездаши у иностранству
Следећи текстУ сећање на Зорана Каталину