Статистика пред Чукарички

91

По већ устаљеној традицији, ево и мало статистике пред утакмицу 12. кола Меридијан Суперлиге Чукарички Станком – Црвена звезда.
 
– Наши фудбалери су са „брђанима“ до сада одиграли 19 првенствених утакмица. Победили су у 14, два пута било је нерешено, а доживели смо три пораза. Гол-разлика је, наравно, на нашој страни – 35:12.
 
– У последњем одмеравању снага Чукарички нас је изненадио на „Маракани“. Било је 11. августа ове године, то у 1. колу овогодишњег првенства, утакмица је завршена без голова. Такође, био је то први меч Милорада Косановића на клупи нашег тима откад се вратио на „Маракану“, док је Чукарички Станком тада био – без шефа струке.
 
– Последњи пут на Бановом брду Звезда је играла 25. септембра 2004. Поготком Марка Пантелића остварена је победа од 1:0.
 
– За пораз од Чукаричког црвено-бели не знају од 8. марта 2003. године. Тада смо, такође на Бановом брду, изгубили са 2:1, а стрелац јединог поготка за наш тим био је Иван Гвозденовић.
 
– Највише првенствених утакмица против Чукаричана одиграли су Иван Гвозденовић и Миодраг Пантелић – по девет. Следе: 8 – Марјан Марковић, 7 – Горан Буњевчевић, 6 – Драган Мићић, Марјан Марковић, Дејан Илић и садашњи помоћни тренер нашег тима Зоран Његуш.
 
– Најбољи стрелци у првенственим окршајима са црно-белима са Бановог брда су Перица Огњеновић, Зоран Јовичић и Михаило Пјановић, који су постигли по четири поготка. По два пута мрежу Чукаричког тресли су Драган Мићић, Драган Вулевић, Винко Мариновић, Саша Марковић, Бошко Јанковић, Марко Пантелић и Никола Жигић.

Претходни текстБиће боље
Следећи текстЖелимо сутра да победимо