Пред гостовање у Лучанима

56

Данашња конференција за медије у Фудбалском клубу Црвена звезда почела је минутом ћутања, којом су присутни одали последњу пошту преминулом легендарном голману црвено-белих Срђану Мркушићу. Након тога, тренер Милорад Косановић и првотимац Ђорђе Туторић кратко су се осврнули на сутрашњи меч 11. кола Меридијан Суперлиге, против екипе Младости у Лучанима.

„Једна у низу утакмица које нас очекују у ове три недеље, и то против ривала који је добар, чврст и организован. Утакмица се неће много разликовати од свих досадашњих првенствених. Покушаћемо да одиграмо квалитетно, да прикажемо игру коју овај тим почиње да развија и да, нормално, освојимо бодове“, нагласио је шеф струке црвено-белих.

„У успону смо форме“, надовезао се Ђорђе Туторић, „и без обзира шта нам се дешавало у последње две утакмице почињемо да личимо на тим. Тачно је да голови које смо примили од Бајерна и Напретка у последњим минутама тих сусрета могу да пољуљају самопоуздање, али идемо даље и то само – узлазном линијом“.

О наредном првенственом искушењу – толико. Потом се тренер Милорад Косановић отворено осврнуо на оно што мучи и њега и екипу.
„Имамо проблема, то је евидентно, али ти проблеми су последица убрзаног развоја овог тима, огромних обавеза које смо досад имали и које ћемо тек имати пред собом. Ти проблеми су последица дебаланса у тиму и то захтева максимално ангажовање сваког појединца, не само у моменту кад играмо без лопте и бранимо наш део терена већ и кад градимо акције и покушавамо да постигнемо гол. Играчи се у томе доста троше и, објективно, срећа нимало није била на њиховој страни. Кад све саберемо, ако је у почетку проблем била физичка припрема – више није. Немамо ни пад концентрације, ни недисциплину… Рекао бих да је наш проблем извесна доyа страха која се у тим увуче у финишу утакмица. Ако створимо по седам шанси, а дамо један гол, ако пробијамо са свих страна по петнаестак минута и не дамо гол… увуче се неки страх. То није немарност, није ни недисциплина. Ако 80 минута немамо ниједан проблем, онда се јави нека стегнутост услед исцрпљености. Ми ћемо то поправити! Овај тим је за два и по месеца урадио доста тога доброг. Од неорганизоване целине ужасно брзо је напредовао и ја сам сигуран да ћемо наставити с добрим играма“.
 
Тренер Косановић је потом категорички нагласио да не одлази са „Маракане“.
„Ако неко и жели да ја одем – то је његова ствар. Из Звезде ћу отићи тек онда кад ми Звезда каже да за њу нисам довољно добар. Мене овде није довео нико осим Звезде и само Звезда може да ми каже да одем!“

На питање да ли је размишјао о оставци, Косановић је одговорио:
„Не, нисам размишљао о томе. Само сам веома тужан због хиљада људи који су овде аплаудирали жељи играча Црвене звезде да играју фудбал, начину на који су играли и понашали се на терену. Два дана после Бајерна одиграли смо утакмицу на исти начин. И, нисам веровао да такав труд у 180 минута може да остане ненаграђен. Али, Боже мој… Фудбал је као живот. А у животу није важан циљ, него је важно путовање. А ова деца путују, и то добро!“
 
Осврнуо се, потом, тренер Косановић и на сам тим.
„Стално смо у утакмицама, немамо простора за пробе… Пробати је требало у јуну и јулу… Док сам ја тренер, Црвена звезда неће бити ни социјална установа, ни старачки дом, ни аматерско друштво! Поготово ако имамо идеју, жељу, обавезу да играмо у Европи! Зато сваки појединац мора максимално професионално да се понаша. Тај пут, којим смо кренули, у децембру ћемо још побољшати и онда нећемо имати проблема. Овде је неколико играча који су ту годинама и нису успели да постану носиоци игре. За њих Црвена звезда више нема времена. Овде је и група играча која је дошла и тражи своје место, а евидентно то не заслужује… Све је то процес који мора да се одвија, а ако се не заврши онда не можемо да причамо о Црвеној звезди која је играла 85 минута утакмице с Бајерном“…  

Претходни текстСтатистика пред Лучане
Следећи текстСпасојевић кандидат за председника