Нове позиције на АТП и ВТА листама

40

На најновијим АТП и ВТА листа тенисери Црвене звезде нису забележили значајан помак. Борис Пашански је и даље најбоље пласирани играч црвено-белих на истој позицији као прошле недеље – 84. Виктор Троицки је напредовао за једно место и тренутно је 135, док се Давид Савић помакао за три степеника и сада је 485. тенисер света. Иван Бјелица је забележио скок од чак 72. позиције право на 588. место.

Код жена – Звездина најбоља тенисерка је Ана Тимотић која је тренутно 513 играчица света. У односу на прошлу недељу Тимотић је пала за 17 места. Миљана Аданко је, пак, скочила за 42 позиције на 596. место. Сјајан напредак направила је пошто је на ИТФ турниру у хрватском Бабик Куку (наградни фонд 10.000 америчких долара) стигла у полуфинале где је поражена од Францускиње Саманте Шофел (Француска) 6:0, 6:1.

Наши тенисери имаће шансе да у наредним данима поправе свој пласман. Виктор Троицки ће учествовати на АТП турниру у Бусану у Јужној Кореји (наградни фонд 100.000 америчких долара). Њему ће у 1. колу противник бити квалификант, а за сада није сигурно да ли ће се меч играти сутра или у среду. У пару са Русом
Шукином Троцики ће се такмичити и у дублу, а прва препрека биће им индијско-немачки пар Гусе-Пау.    

Претходни текстЗвездаши широм Европе
Следећи текстМишановић „Лавље срце“