Само бод против Напретка

75

Наши фудбалери нису успели да се опораве од утакмице против Бајерна и против екипе Напретка из Крушевца освојили су само бод.

Милорад Косановић је утакмицу почео у скоро истом саставу који је наступио против Бајерна. Уместо Басте заиграо је Броновицки, а уместо Лукаша, Богдановић. Од првог минута црвено-бели су имали лопту у ногама, иницијативу и већу жељу. Велике шансе промашивао је Баркос, који је у 15, 32, и 37. минуту покушао да угрози мрежу голмана Стаменковића, али у тим намерама није и успео.

У 45. минуту Молина је у паду, из волеја, са десетак метара лако затресао мрежу Напретка и довео Звезду у вођство.

Друго полувреме је обележио Короман који је неколико пута створио шансе за погодак. У 51. минуту сјајно је центрирао, али Милијаш слабо  шутира главом са пет метара и голман Напретка брани. Десет минута касније, Короман је припремио шансу и Броновицком, али његов шут је заустављен.

У 84. минуту, Павловић је изједначио и својим поготком освојио вредан бод за своју екипу. Након изведеног корнера, сам је прихватио лопту на ивици шеснестерца и топовским ударцем погодио гол под саму пречку.

Звезда је имала прилику и у у 93. минуту када је Молина шутирао из волеја, али је погодио само спољни део гола Напредка.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 1:1 (1:0)

Стрелци: Молина у 45. за Црвену звезду и Павловић у 84. за Напредак. Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: око 9.000. Судија: Дарко Богдановић (Краљево ).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић , Анђелковић , Милијаш , Короман  (од 76. Бурзановић ), Баркос  (од 76. Ђрођевић), Туторић , Богдановић , Броновицки , Гај , Молина , Кастиљо .

НАПРЕДАК: Стаменковић , Дуњић , Игњатијевић , Ђорђевић , Мијатовић , Да Силва , Павловић , Шљивић , Тадић  (од 39. Вујовић), Новковић , Петронијевић .

Претходни текстУвертира за вечити дерби
Следећи текстЗлатни сет и победа