Нова победа уз много муке

78

Црвена звезда је заслужено савладала Сплит у 7. колу НЛБ лиге, али нико од малобројних навијача у дворани „Пионир“ уочи меча није очекивао толико потешкоћа њихових љубимаца. Изабраници Стевана Караџића победили су са 86:79 и задржали водећу позицију на табели регионалног такмичења.

 
Ниједном током 40 минута меча црвено-бели нису успели да направе значајнију разлику и да реше меч пре његовог завршетка. Гости из Сплита потврдили су епитет најпријатнијег изненађења досадашњег тока НЛБ лиге. Све време су играли равноправно са нашом екипом. Везане тројке Кука и Драгићевића донеле су Звезди предност од пет поена (36:31) половином друге четвртине, али је на полувремену разлика била само два поена (40:38).

 Нешто озбиљнија одбрана почетком другог полувремена и добра игра Мирка Ковача проузроковале су да црвено-бели у 28. минуту дођу до рекордних 59:49. Чинилио се у тим тренуцима да ће остатак меча бити рутина, али онда су наши кошаркаши ушли у „зону сумрака“. Тренер гостију Слободан Суботић поставио је зонску одбрану, а црвено-бели никако нису успевали да се снађу и разлика је полако, али сигурно ишчезла. У узбудљивој завршници улогу јунака преузео је капитен Тадија Драгићевић. Он је 30 секунди пре краја из угла терена постигао тројку, повисио предност Звезде на 82:77 и решио питање победника.

До краја су Стивен Марковић и Елмедин Кикановић са линије слободних бацања само потврдили тријумф Звезде. Најефикаснији у редовима наше екипе били су Тадија Драгићевић са 28 и Омар Кук са 21 поеном.

Шестом победом у НЛБ лиги црвено-бели су направили најбољу могућу увертиру за вечити дерби са Партизаном, који се следеће суботе игра у „Пиониру“. Предност домаћег терена имаће Партизан.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПЛИТ  86:79
(25:23, 15:15, 24:19, 22:22)
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 1.500. Судије: Обрадовић (БиХ), Јершан и Вучковић (Словенија).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Громико, Марковић 5, Кикановић 4, Кук 21, Ковач 12, Мишановић 8, Тица, Драгићевић 28, Рондовић, Цветковић, Шљиванчанин, Бакић 8.
СПЛИТ: Цар 5, Билобрк 9, Акинс 11, Рудеж, Делаш 2, Иванов 3, Стипановић 22, Перић 6, Собин, Гарнет 21.

Борис Бакић, плејмејкер Црвене звезде:
– Веома лоше смо одиграли ову утакмицу. Нисмо поновили игру из досадашњих мечева. Најважније је да смо успели да победимо. Надам се да ћемо против Партизана играти много борбеније и мотивисаније.

Тадија Драгићевић, капитен Црвене звезде:
– Знали смо да је Сплит ове сезоне много јачи него прошле и очекивали смо тешку утакмицу. Ово им је најбољи тим откако играју НЛБ лигу. Прво полувреме смо одиграли грчу. У другом полувремену смо успели да направимо разлику, али се питање победника одлучивало у неизвесној завршници. На крају смо можда имали мало и среће. Драго ми је што дерби са Партизаном дочекујемо са чак шест остварених победа.     

Претходни текстПовратак Терминатора???
Следећи текстУбедљива победа