Поново у вољеној Звезди

41

Осокољени убедљивом стартном победом на гостовању у Нишу (15:5), ватерполисти Црвене звезде дочекују новог противника у квалификацијама за националну Суперлигу. У 2. колу Групе Б црвено-бели у суботу (20.30) дочекују Шабац. Због реновирања пливалишта „11. април“ меч ће се одиграти у Обреновцу. О предстојећем дуелу разговарали смо са Чедомиром Драшковићем, некада репрезентативцем, а данас чланом стручног штаба нашег клуба.

– Кадровских проблема немамо, сви су здрави. Након добре игре против Ниша надамо се да ћемо и против Шапца забележити добру игру и победу. Нова смо екипа што се најбоље видело у мечу 1. кола када смо се тек средином меча одлепили и стекли недостижну предност. Још нисмо свесни своје снаге и потребно нам је време да се уиграмо – сматра бивши првотимац Звезде.

О плановима у овој сезони Драшковић каже:
– За сада све иде по плану. Звезда трпи велике промене у односу на претходне сезоне. Трудимо се да направимо један конкурентан тим, а истовремено тражимо најбоље решење када су у питању проблеми са базеном. Нама је циљ да догодине будемо прави.
У време када је Драшковић закорачио на домаћу ватерполо сцену, Црвена звезда је проживљавала најблиставије тренутке.

Популарни Чеда са сетом прича о славним временима.
– Ушао сам у први тим када је Никола Стаменић био тренер и када је освојена прва титула. Потом је дошао Милорад Кривокапић, узели смо још један шампионски трофеј, да би наредне године испали од Будве која је потом постала првак. Подсећам да су то биле године санкција када се нисмо такмичили у Европи. Затим сам играо у Италији у два наврата, а између у Русији. Ипак, најлепше ми је било у Звезди чији сјај ћемо покушати да вратимо – поручује Драшковић.

На питање да ли га приликом утакмица вуче повратка у базен, Чеда одговара:
– За сада ми је све јако небично. Видећемо како ће се све то одвијати. У сваком случају јако ми је драго што нови посао почињем у мојој вољеној Црвеној звезди.

Претходни текстУвертира пред Челенџ
Следећи текстОчекујемо запажене резултате