Утакмица радости

58

Последњи рапорт пред сутрашњи велики дерби са минхенским Бајерном у 1. колу Групе Ф Лиге УЕФА у име фудбалера Црвене звезде поднели су тренер Милорад Косановић и први стрелац нашег шампиона у овој сезони – Огњен Короман.

– Ово је утакмица радости за Црвену звезду. Дуел са Баварцима дочекујемо са осмехом. Ушли смо у Лигу УЕФА, обезбедили јесен у Европи и обезбедили финансијску стабилност за наш клуб. Наравно, ту се нећемо предати. Имамо нове мотиве у наставку такмичења. Реално, квалификације за шеснаестину финала за нас почињу у Солуну против Ариса. Све што учинимо против Бајерна је за нас чист ћар. Минхенски клуб је сигуран за пролазак у наредни круг, а остале четири екипе ће се грчевито борити за даљи пласман. Осмо је свестко чудо ако Бајерн не прође – рекао је Косановић на конференцији за штампу одржаној на „Маракани“.

Короман се надовезао на причу свог „шефа“.
– По мени у Београд стиже најбоља европска екипа у овом тренутку. Ово је права прилика да видимо колико вредимо. Знам да се у Србији лицитира са бројем голова колико ћемо сутра примити. Молим све оне који то раде да дођу на стадион или да буду уз телевизор и виде како ћемо стварно проћи – сматра један од најискуснијих у редовима црвено-белих.

Новинаре је занимао коментар изјаве везисте Бајерна Марка ван Бомела да Баварци у Београд стижу да узму бодове.

Одговорио је Косановић:
– Звезда није скуп малих људи и празних глава да се плашимо било кога. Искрено, питање је да ли је и Холанђанин то изјавио, можда су његове речи погрешно пренете. У сваком случају можда у Бајерну тако могу да причају, наши играчи су ипак другачији – закључио је тренер Црвене звезде.

Охрабрење за наш клуб представља и повратак у тренажни процес Пољака Броновицког. Најављено је да ће меч у четвртак, који почиње у 21.15, посматрати и навијачи Бајерна.
Очекује се да ће између 500 и 1.000 фанова баварског клуба допутовати у Београд.

Претходни текстВруће на леду
Следећи текстСребро за џудисте