Тадија Драгићевић до 2010.

73

Капитен кошаркаша Црвене звезде Тадија Драгићевић продужио је уговор са матичним клубом до 2010. године. Млади ас, који ове сезоне пружа изузетне партије, предводиће црвено-беле и у наредне три сезоне, уз могућност да лета 2009. године оде у иностранство уз адекватно обештећење.

Драгићевић је у Црвену звезду дошао из Чачка 2002. године заједно са братом Страхињом. Свој таленат приказао је у кадетској и јуниорској конкуренцији, да би се првом тиму Црвене звезде прикључио као 18-годишњак. После једне сезоне позајмице у Мега Исхрани, Драгићевић је постао стандардни члан Црвене звезде прошле сезоне.

Квалитетним партијама, али и вредним односом према клубу, саиграчима и обавезама, Драгићевић је постао један од најмлађих капитена Црвене звезде у историји.

“Црвена звезда је мој клуб, мој други дом. Брзо смо се договорили о продужетку сарадње и веома сам задовољан. Желим да се мирне главе у наредном периоду максимално посветим својим обавезама, како би наставили сви заједно да пружамо пре свега лепе игре, а онда и да бележимо добре резултате”, рекао је Драгићевић.

Драгићевић је тренутно најбољи стрелац НЛБ лиге са 20.5 поена по мечу, а пети је у конкуренцији најкориснијих играча регионалног такмичења.

Крилни центар Црвене звезде 2005. и 2006. године наступао је за младу репрезентацију Србије и Црне Горе на Европским шампионатима и освојио је бронзу у Русији и злато у Турској. Прошлог лета био је на ширем списку сениорске репрезентације Србије.

Претходни текстУ очекивању Бајерна
Следећи текстЗвезда са немачким клубовима