Још једна победа…

46

У Пожаревцу је одигран први меч четвртог кола Винер Штедише Суперлиге, између Младог радника и Црвене звезде. Наши одбојкаши су освојили сва три бода, остварили су и трећи (узастопни) тријумф у првенству. До суботе и преосталих мечева Црвена звезда ће (са утакмицом више) бити на челу табеле. У Спортском центру „Пожаревац” судили су Љубомир Ковачевић и Гордан Вилимановић из Краљева.

Тренер Младог радника Војкан Лазић је меч почео са следећом поставом: Стевановић – Васић, Спасојевић – Пајић, Гавриловић – Петровић и либеро Пековић. Жељко Булатовић, први тренер Црвене звезде је на терен извео следећу седморку: Стефановић – Докић, Терзић – Ћулафић, Станковић – Рашић и либеро Невен Мајсторовић.

Све до другог техничког тајм–аута ниједан од ривала није успевао да дође до осетније предности. „Црвено–бели” су минималну предност (17:16) успели да сачувају, а у наставку су имали више концентрације у одлучујућим моментима првог сета, који су успели да реше у своју корист – 25:22, после 25 минута игре.  

Ипак, наставак меча је припао домаћину. У завршницу сета Пожаревљани су ушли уз велику предност (21:14). Изабраници Војкана Лазића су недуго затим успели да дођу до изједначења у сетовима, а други део игре добили су са 25:18.

На почетку трећег периода Црвена звезда је стекла стартну предност (7:5).  До краја овог периода екипа Жељка Булатовића је била прилично убедљива, па су „црвено–бели” поново имали предност – 25:17.

У истом ритму наши одбојкаши су наставили и у четвртом сету, а у самој завршници имали су шест поена предности (20:14). Прилику да освоје нове бодове „црвено–бели” нису пропустили, последњи сет решили су у своју корист са 25:20.

Млади радник – Црвена звезда 1:3 (22:25, 25:18, 17:25, 20:25)

Иначе, Црвена звезда ће у недељу играти реванш меч друге рунде Челенџ Купа против Вараждина. У првом дуелу славили су Хрвати (3:2).

Претходни текстДесеткован Бајерн
Следећи текстНовембар у Торонту