Занимљив дуел

39

Кошаркаши Црвене звезде у суботу гостују у Широком Бријегу екипи Широког Прима пива у мечу који се игра у оквиру шестог кола НЛБ лиге. Дуел у дворани „Пецара“ почиње у 18 часова, а директно ће га преносити радио „Спорт ФМ“.

Биће то 11 међусобни дуел Црвене звезде и Широког. Претходних 10 одиграно је у оквиру регионалног шампионата, а Звезда је добила укупно девет. Једини тријумф Широког догодио се у првом гостовању црвено-белих у Херцеговини 16. јануара 2003. када је било 94:85. Из тадашњих састава, једино је Владимир Тица поново члан Црвене звезде. После тог дуела, Црвена звезда је забележила осам узастопних победа над Широким.

У овом шампионату у екипи Широког доминирају некадашњи Задрани – Синиша Штембергер, Иван Перинчић, Тони Дијан и Шиме Шпраља, а ту су још и повратник у Херцеговину Андрија Шола, па Иван Томас, некадашњи играч Загреба, као и искусни Американац Кори Луис. У односу на прошлогодишњи тим – нема Станка Бараћа који се преселио у Таукерамику. Ведран Принц је постао члан Цибоне, а Иван Опачак је отишао у Мурсију.

Широки је у овој сезони забележио четири пораза и једну победу, с тим што су три од четири изгубљена меча била на гостовањима.

Претходни текстЕкипа за нову сезону
Следећи текстПрво, па – дерби