Прво, па – дерби

41

Наше одбојкашице сутра увече у премијерном колу нове сезоне „Винер штедиша“ лиге гостују у Ужицу. Како подмлађена екипа Црвене звезде дочекује мегдан са екипом Јединства, открива нам тренер Ратко Павличевић.

У нову сезону улазимо без две дојучерашње стандарне чланице стартне шесторке Маје Мратинковић и Сање Ханушић. Ипак, ангажовали смо млађе играчице за које верујемо да ће бити њихове праве замене. Примачи сервиса Јелена Благојевић и Јована Бјелица и средЊи блокер Јелена Драговић су веома талентоване, уз то потенцијалне кадетске и јуниорске репрезентативке. Очекујемо да се брзо уклопе у екипу, чију окосницу иначе чине чланице млађих српских селекција.
Младост ће, напомиње Павличевић, бити заштитни знак овогодишњег шампионата.
Већина екипа је у истој ситуацији као и ми. Лига ће послужити многим младим одбојкашицама да стекну искуство.

Црвено-беле стартују на „врућем“ терену у Ужицу.
И Јединство има млад састав, а на страни Ужичанки су домаћа публика која увек доноси играча више и чињеница да су до сада углавном биле успешније у свим млађим категоријама од наших играчица. Али, традиција постоји да би се рушила.

Ко су кандидати за титулу?
Поштар је, како ми тренери волимо да кажемо, баш „скоцкао“ екипу. Има шесторку за респект и сигурно ће бити фаворит број 1. Уз Јединство које има богату традицију и нас, можда најпријатније изненађење може да буде Динамо из Панчева. Четири, пет екипа до краја могу равноправно да се боре за сам врх – каже одбојкашки учитељ црвено-белих Павличевић.

Претходни текстЗанимљив дуел
Следећи текстПознат термин меча са Хајдуком из Куле