Уигравањем до успеха

435

Предстојећег викенда почиње национални шампионат у ватерполу, у којем Црвена звезда улази са великим амбицијама. Црвено-бели су у минулом прелазном року ангажовали неколико врхунских појачања које ће са клупе водити најталентованији српски тренер – Дејан Јововић.

Старт у новој сезони није био најбољи с обзиром да је Звезда такмичење у Европи завршила већ на првој степеници – елиминацијом у Групи Ф 2. кола квалификација за Евролигу. Неиуграност, неискуство појединих играча и одсуство званичних мечева учинили су своје на турниру у Будимпешти, тако да се право лице Јововићевих пулена тек очекује.

– Платили смо данак што смо у европске изазове ушли са екипом која је недавно формирана и иза себе има практично месец и по дана рада – каже нови стратег наших ватерполиста – Недостаје нам још неко време да се уиграмо и како година одмиче уверен сам да ћемо бити све бољи.
Јововиће не крије да ће основни циљ његових изабраника бити да осигурају друго место у Србији иза неприкосновеног Партизана, са жељом да што више парирају прошле сезоне трећепласираном клубу у Европи.

– Довели смо неколико играча са богатим интернационалним искуством – Немања Марјан, Марко Мићић, Влада Латковић, Душан Крстић и Иван Вуксановић. Свакако највеће појачање је Владимир Марковић, један од наших асова који су обележили ватерполо на овим просторима у протеклих 15 година. Прикључили смо и неколико играча који нису прошли оштру конкуренцију у Партизану, а имају квалитет да се афирмишу. Наша је жеља да будемо равноправан ривал са црно-белима, али треба имати у виду да је њихова екипа формирана последњих пет година, док ми радимо једва месец дана.
Звезда се налази у Групи Б Прве лиге где су још Студент, ЖАК, Шабац, Бечеј 2005 и Ниш коме ће црвено-бели у суботу гостовати у 1. колу.
– Незгодан ривал, поготову на свом терену. Потребан нам је добар старт уколико желимо да испунимо амбиције – закључио је тренер ватерполиста Звезде.

Након 11 година Влада Марковић се вратио у српски ватерполо, са јасном амбицијом:
– Наравно, да са Звездом освојим Евролигу – уз осмех поручује искусни центар који је након Партизанове школе играо за Котор, Бечеј и неколико клубова у Италији.
Поједини играчи актуелног састава црвено-белих се нису ни родили када је Марковић дебитовао на прволигашкој сцени, давне 1990. године.
– Слушају него шта – каже о млађим саиграчима нови адут црвено-белих.
Када су у питању циљеви у наредној сезони, Марковић нема дилему:
– Да будемо на другом месту и да покушамо да барем једном добијемо Партизан, који је руку на срце још увек много јачи од нас. Уколико останемо на окупу наредне сезоне мислим да ћемо бити далеко конкурентнији – сматра стамени центар.

Распоред прва фазе Прве лиге Групе Б

1. коло (20. октобар): Ниш – Црвена звезда, Студент – ЖАК, Шабац – Бечеј 2005.
2.  коло (27. октобар): ЖАК – Бечеј 2005, Црвена звезда – Шабац, Студент – Ниш.
3.  коло (3. новембар): Бечеј 2005 – Црвена звезда, Ниш – ЖАК, Шабац – Студент
4.  коло (10. новембар): ЖАК – Црвена звезда, Студент – Бечеј, Ниш – Шабац.
5. коло (17. новембар):Црвена звезда – Студент, Бечеј 2005 – Ниш, Шабац – ЖАК.
 

Претходни текстНова победа
Следећи текстЕкипа за нову сезону