Екипа за нову сезону

163

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда промовисао је данас у београдској хали „Шумице“ екипу за нову сезону. Са знатно ојачаним спонзорским пулом, црвено-беле у новој сезони улазе са великим плановима. У домаћим оквирима циља се дупла-круна, док ће у НЛБ лиги покушати да се сруши примат хрватског Госпића. Због тога су и доведене шест нових играчица и нови стручни штаб на челу са Недељком Лазићем, искусним стручњаком који је пре две године предводио Спартак из Москве до ФИБА Купа.

– Задовољан сам досадашњим током припрема, које смо једним делом провели на Златибору. Одиграли смо десет припремних утакмица, у којима смо два пута. Више од резултата задовољан сам партијама које смо пружили. Жеља нам је да играмо агресивно, лепо за ока, али опет такмичарски. Наш циљ су трофеји – рекао је у уводној речи нови стратег кошаркашица Звезде.

Црвено-беле су знатно измениле играчки састав за нову сезону. Стигле су Ивана Тодоровић (Херцег Нови), Јована Вукоје (Партизан), Светлана Станић (Ушће), као и тандем из Војводине Драгана Вуковић и Биљана Пешовић. У последњем тренутку из Ковина је ангажована Ивана Мусовић. Списак појачања се ту не завршава јер је у плану долазак још две врхунске играчице, вероватно из иностранства.
– Реаговаћемо зависно од развоја ситуације. Желимо да се у сваком такмичењу боримо за прво место и за то ће нам сигурно бити потребна помоћ страних кошаркашица. Поготово се то односи на трку са Госпићем у НЛБ лиги који у свом саставу има неколико играчица из иностранства – објашњава Лазић.

Председник клуба Бранко Јоцић уручио је пригодне поклоне члановима наше младе репрезентације која је на ЕШ у Бугарској освојила сребрну медаљу. Иви Роглић је уједно то био и опроштајни поклон јер ће каријеру вероватно наставити у САД. Награђена је и Дуња Прћић чија ће сестра близнакиња Ива прескочити старт сезоне због лома ноге. Капитенску траку носиће Јелена Велиновић, а Звезда овог викенда у Бијелом Пољу учествује на меморијалном турниру „Војко Херксел“, који је незванични Куп НЛБ лиге. Први меч у регионалном такмичењу Звезда ће играти 4. новембра против Младог Крајишника. Најављен је старт рада интернет сајта на адреси www.zk-crvenazvezda.org.yu

Претходни текстУигравањем до успеха
Следећи текстЗанимљив дуел