Нова победа

50

Кошаркаши Црвене звезде брзо су се вратили победама – у 5. колу НЛБ лиге у солидно испуњеном Пиониру” надиграна је Олимпија – 92:81. Пораз у Подгорици минулог викенда није оставио пуно трага на млади састав црвено-белих који је против још једног учесника Евролиге показао да ће пред домаћом публиком тешко губити утакмице ове сезоне.

Попут меча са Цибоном пре недељу дана и у дуелу са неугодним Словенцима изабраници Стевана Караџића су почели – бојажљиво. Након почетног испитивања снага, прво осетније вођство имали су тек крајем прве четвртине – у 9. минуту (21:17, 24:19). Ипак, Љубљанчани су ставили до знања да се до краја неће предати, па је уводна деоница завршена “мирољубиво” (24:24).

Већ на старту друге четвртине Звезда је “додала гас” и повела са 32:29, али је Олимпија вратила вођство – 35:34 (16. минут). Испоставило се да је то једина промена лидера на семафору до краја меча, пошто црвено-бели више нису испуштали предност. Са везаним поенима Елмедина Кикановића и Омара Кука домаћи су стигли до 40:35 и 42:37, а највеће вођство остварили су у 19. минуту – 46:38. На одмор се ипак отишло резултатом 46:41. Неправедно би било не поменути да је у оба полувремена бриљирао капитен Звезде Тадија Драгићевић. Поготову је то било у првих 20 минута када је убацио 18 поена, уз само по један промашај из игре (8-7) и са слободних бацања (4:3).

Драгићевић је био вођа ударног јуриша црвено-белих на почетку треће четвртине. Слично дербију са Цибоном, Звезда је заиграла мало бољу одрбану и то се одмах одразило на у том тренутку рекорндно вођство од 61:47 (25. минут). Више од резултата, пленила је брза, атрактивна и ефикасна игра наше екипе. Караџићеви пулени још једном су били на нивоу НБА тимова! Но, Олимпија ипак није “мачији кашаљ” па су се неколико пута враћали у живот, али домаћи се нису дали, с тога је трећа деоница завршена: 68:57.

У последњих десет минута Звезда је само отаљавала посао, док су упорни Словенци  неколико пута стизали и до једноцифреног минуса (72:68 – 33. минут, 77:70 35. минут). Најкритичније је било у последњем минуту када су црвено-бели низом грешака стигли на 87:81. Након тајм-аута уследио је дугачак напад који је шутем у последњим секундама реализовао Стив Марковић и тако решио питање победника. Времена за славље нема превише јер звездиним кошаркашима за викенд следи наставак серије тешких утакмица и гостовање Широком. До тада, заједно са “вечитим ривалом” Партизаном и са скором до четири победе и једним поразом води на табели НЛБ лиге.

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ СТЕВАН КАРАЏИЋ:
– Присуствовали смо лепој утакмици. Играли смо чврсто у одбрани и доказали смо да смо у доброј форми. Олимпија је један од фаворите у овом такмичењу, али су имали проблема са повређеним играчима и тек ће показати своје право лице. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и на изузетно тешком гостовању у Широком.

КАПИТЕН ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ТАДИЈА ДРАГИЋЕВИЋ:
– Задовољан сам што смо се вратили игри из прве три утакмице које смо добили. Поново смо играли атрактивно, брзо и нападачки. Ово је битна победа, али она ништа не значи ако не наставимо са оваквим партијама у низу. Следи нам јака утакмица у Широком, за коју немамо пуно времена за опоравак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОЛИМПИЈА 92:81
(24:24, 22:17, 22:16, 24:24)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Громнико, Марковић 17, Кикановић 7, Кук 17, Ковач 5, Мишановић 10, Тица, Драгићевић 30, Рондовић, Цветковић 2, Шљиванчанин 4, Бакић.
ОЛИМПИЈА: Дончић 11, Букер 6, Моћник, Драгић 14, Хукић 19, Бегић, Бејли 17, Андерсон 5, Зупан 4, Тејлор 4.
Дворана: “Пионир”. Гледалаца: 3.000. Судије: Адемир (БиХ), Вовк, Мухвић (обојица Хрватска).

Претходни текстПобеда одбојкаша у Градишту
Следећи текстУигравањем до успеха