Драган Јовановић – спортиста месеца септембра

504

Кик боксер Драган Јовановић проглашен је за звездиног спортисту месеца у септембру. Јовановићу је ово други пут да је лауреат, а награду је овога пута заслужио освојивши титулу светског шампиона у дисциплини лоу кик у категорији до 91 кг.

Септембар је месец када сезона почиње да се захуктава, а многи наши тимови и појединци су остварили сјајне резултате и слободно можемо да кажемо да је избор Звездиног спортисте месеца био најтежи до сада. Атлетичари Црвене звезде су направили сјајан успех поставши прваци Европе у јуниорској конкуренцији, тријумфовавши на турниру Купа шампиона у чешком граду Брну. Одбојкаш Драган Станковић је са селекцијом Србије освојио бронзану медаљу Европском шампионату, а сребрним одличјем се окитио веслач Милош Томић као члан четверца без кормилара на шампионату Европе. Праву жетву медаља на имали су наши кик боксери. Уз Јовановићево злато, освојено је још пет медаља. Сребрну медаљу је освојила Оливера Милановић, а бронзом су се окитили Сузана Радовановић, Драган Мићић, Младен Божић и Небојша Денић.

Испунио сам обећање које сам дао у децембру и попео се на светски трон. Захвалио бих се поново СД Црвена звезда на признању и подршци и надам се да ће бити још прилика да остварим успехе, као и да ће моји резултати бити подстрек онима који тек долазе“, рекао је Јовановић.

Специјалну плакету намењену звездином спортисти месеца Јовановићу је уручио Мирослав Поповић, председник Савета СД Црвена звезда, док је новчану награду у износу од 40.000 динара уручио Владимир Ђумић, помоћник генералног директора компаније Сага.

„Наша фирма има обавезу да осим одговорности према својим запосленима буде и друштвено одговорна. Зато Сага помаже спорт и нарочито Црвену звезду. Честитам Јовановићу на изванредном резултату и надам се да ће наредних месеци бити прилике да још неки звездини такмичари из спортова који нису толико у жижи јавности освоје ово признање“, изјавио је Ђумић.

Драгану Јовановићу је поклон пакет Агримеса, сталног спонзора Звездине ревије, уручила Ивана Павловић.

Овом приликом су уручене награде срећним добитницима у квизу „Звезда ми је све“ који су тачно одговорили на питања. Милани Палдрмић из Сивца је фудбалски дрес уручио спортски менаџер Стеван Стојановић, Миленку Панићу из Лознице је кошаркашки дрес предао првотимац Немања Александров, док је одбојкаши дрес из руку тренера Небојше Протића припао Нади Дејановић из Сремчице.

На извлачењу нових добитника који су тачно одговорили на питања у квизу „Звезда ми је све“ из последњег броја Звездине ревије, највише среће су имали Немања Гајић из Клења, Мирослав Секулић из Крупња и Вељко Мићовић из Пожеге. Њима ће награде бити уручене приликом следећег избора спортисте месеца.

Претходни текстЗвезда и Клек у финалу
Следећи текстМуком до победе